Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΔΙΧΤΥΑ

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ «ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ»: «Το γεγονός ότι στις τελευταίες εκλογές εμφανίστηκαν τα κόμματα εξουσίας χωρίς προγράμματα αλλά με συνθήματα εις βάρος των ανταγωνιστών εξηγεί την προϊούσα απαξίωση της εκπροσώπησης του Λαού. Αν αυτό επαναληφθεί, σε συνθήκες μάλιστα κρίσεως οικονομικής και κοινωνικής (...) μπορεί η επανάληψη να οδηγήσει αντί της εκτόνωσης, που συνήθως περιμένουμε από τις εκλογές, σε απογοήτευση, δυσφορία και εκτός ελέγχου αντιδράσεις (...) τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι γνωστά και παραμένουν ανοιχτά. Συγκεκριμένες προτάσεις από τα κόμματα εξουσίας είναι το πρώτο απαιτούμενο. Ενα κρίσιμο ερώτημα αφορά τα συναινετικά περιθώρια μεταξύ των κομμάτων που εκφράζουν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» (ο Σ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

ΘΕΛΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Η προφανής ανικανότητα (...) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να συνεννοηθούν (...) ανοίγει την πόρτα σε μια αλυσίδα εκλογικών αναμετρήσεων (...) ευθύνεται ο Σημίτης ο οποίος άλλαξε το εκλογικό σύστημα προς το αναλογικότερο (...) ευθύνεται ο Καραμανλής ο οποίος δεν προνόησε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα (...) η χώρα θα αποκτούσε μια ισχυρή κυβέρνηση και μια ισχυρή αντιπολίτευση (...) το ζητούμενο είναι πώς μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να θωρακιστεί απέναντι στην οικονομική κρίση μια χώρα η οποία έχει πολιτικό πρόβλημα (...) αυτοί που θέλουν δεν μπορούν. Και αυτοί που θα έπρεπε να μπορούν δε θέλουν. Είναι ένα απόλυτο κενό, το οποίο καλείται να διαχειριστεί τη σοβαρότερη οικονομική κρίση που γνώρισε ο τόπος» (ο Γ. Πρετεντέρης, επίσης στο ΒΗΜΑ).

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ»: «Οι πολίτες αντιμέτωποι με τις χειρότερες μέρες αναζητούν και απαιτούν λύσεις και όραμα (...) ο ΣΥΝ προτείνει (...) ένα πρόγραμμα (...) σε μια εποχή που η πολιτική προσέγγιση εκτοπίζει την ουδέτερη τεχνοκρατική για τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και η ιδεολογική ματιά επιστρέφει στον δημόσιο χώρο» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ: «Πάμε τώρα στα δύσκολα. Εχει συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα ζητήματα της ανάπτυξης ο ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι πως τώρα διαμορφώνει θέσεις ο Συνασπισμός, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιο πως αυτές μπορούν να υιοθετηθούν στο σύνολό τους από το ευρύτερο πολιτικό σχήμα, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» (στην ίδια σελίδα με το προηγούμενο με την υπογραφή του Δ. Χρήστου, διευθυντή σύνταξης στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ