Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φασαρία για το τίποτα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ κατηγορία εκτόξευσε εναντίον της κυβέρνησης ο Θ. Πάγκαλος. Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε...

Δεν πηγαίνουν, λέει, οι υπουργοί της στις συνόδους υπουργών και στέλνουν τους υφυπουργούς.

Τι να λέμε, πραγματικά στόχευσε στην ...καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής, αποδεικνύοντάς μας ότι όσο το ΠΑΣΟΚ είναι αντιπολίτευση δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε.

Τη ...λεπτομέρεια ότι - ασχέτως αν πάνε ή δεν πάνε στις συνόδους - οι υπουργοί της ΝΔ εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις αντιλαϊκές αποφάσεις των Βρυξελλών την παρέκαμψε φυσικά ο Θ. Πάγκαλος.

Αλλωστε, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Μήπως θα μπορούσε να διαφωνήσει με όσα αποφασίζονται; `Η μήπως το ΠΑΣΟΚ έχει διαφορετικές, φιλολαϊκές θέσεις;

Οχι βέβαια, ένα ...«σύγχρονο κόμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού» είναι, όπως συχνά διαλαλεί. Κι αυτό ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει.

Εν κατακλείδι, όση ...φασαρία κι αν κάνει ο Θ. Πάγκαλος, όποιες εκφράσεις κι αν χρησιμοποιεί, όσο κι αν «κερδίζει» τηλεοπτικό χρόνο, η ουσία δεν αλλάζει. Η αντιπολίτευσή τους είναι άσφαιρη.

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ αποχωρεί ο Γ. Μανώλης από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Πρέπει να είναι η ...100ή φορά περίπου που γίνεται θόρυβος για την επικείμενη αποχώρησή του. Στο τέλος θα αποχωρήσει στ' αλήθεια και ουδείς θα τον πιστεύει.

Προφανώς για τον συγκεκριμένο βουλευτή - όπως και για άλλους που ακολουθούν την τακτική του - ...κακή δημοσιότητα δεν υπάρχει.

Ισως να βολεύεται ολίγον και η κυβέρνηση από αυτή την υπόθεση. Της αρέσει να δείχνει ότι γίνεται ...διάλογος στο εσωτερικό της και υπάρχουν διαφωνίες (άρα και πιθανότητες) για πιο «απαλή» πολιτική...

Μόνο που σε αυτές τις ιστορίες δε μετράει το τι λες κατά καιρούς αλλά το τι κάνεις. Και μέχρι τώρα οι αντιλαϊκές επιλογές της ΝΔ περνάνε χωρίς να διαφωνεί κανείς τους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ