Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προτάσεις σωτηρίας απ' τα σωματεία

Προτάσεις για την ομαλή λειτουργία του Α` Γενικού Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος», καθώς και για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του καταθέτουν οι εργαζόμενοι σ' αυτό. Συγκεκριμένα τα σωματεία εργαζομένων του Α` και Β` Συγκροτήματος του Νοσοκομείου ύστερα από συναντήσεις και συζήτηση αποφάσισαν και στηρίζουν τα παρακάτω:

- Ανάπτυξη του «Αγιος Παύλος» σαν έναν από τους πέντε πυλώνες της Θεσσαλονίκης, ενταγμένο στο ΕΣΥ, με εξειδικευμένες μονάδες που είναι απαραίτητες για την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών, σύμφωνα και με τις νέες ανάγκες που αυξάνονται, και με δεδομένη τη χωροταξική του θέση που είναι ανάμεσα σε δύο περιφερειακές αρτηρίες της πόλης και κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

- Ανακατασκευή των χειρουργείων, τα οποία λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες και απαρχαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις.

- Ολοκλήρωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) άμεσα και με πλήρη μελέτη που να ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Η μονάδα αυτή βρίσκεται υπό κατασκευή, αλλά οι εργασίες έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων και λόγω μη ολοκληρωμένης μελέτης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συγκεκριμένου τμήματος.

- Ολοκλήρωση της παιδοχειρουργικής κλινικής.

- Εξοπλισμό του νοσοκομείου με Αξονικό Τομογράφο για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των περιστατικών και της αναγκαιότητας που θα προκύψει από τη λειτουργία της ΜΕΘ.

- Αμεση ανάπτυξη και λειτουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σαν ολοκλήρωση του ρόλου που πρέπει να παίξει ένα Νοσοκομείο που βρίσκεται στη συγκεκριμένη χωροταξική θέση, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Οπως σημειώνουν, ήδη λειτουργούν στο νοσοκομείο εξειδικευμένη Μονάδα Υπερβαρικής και τμήμα Ρευματολογίας, που θεωρούνται μοναδικά σ' όλη την Ελλάδα, Εργαστήριο Υπνου, Μονάδα Αθλητικών Κακώσεων, ενώ υπό ανάπτυξη βρίσκεται και το τμήμα Παιδοχειρουργικής.

Ωστόσο, τα σωματεία εργαζομένων επισημαίνουν ότι από τη στιγμή που το υπουργείο Υγείας εμμένει στην απόφαση παύσης λειτουργίας του Β` συγκροτήματος της Φράγκων και στην εκ νέου επαναλειτουργία του εν μέρει σαν Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου έχουν να κάνουν τις παρακάτω προτάσεις:

«Το παλαιό κτίριο στη Φράγκων να επαναλειτουργήσει σαν Κέντρο Υγείας και το υπόλοιπο πενταώροφο σαν Κέντρο Αποκατάστασης, ώστε να αξιοποιηθεί όλο το οίκημα μια και η λειτουργία του έδειξε τελικά ότι κάλυπτε πολλές ανάγκες του κέντρου της πόλης και των Δυτικών Συνοικιών και αναβάθμισε την περιοχή.

Είναι αυτονόητο ότι το υπό ανάπτυξη συγκρότημα θα πρέπει να στελεχωθεί από τους εργαζόμενους της Φράγκων που κατέχουν άλλωστε και τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις και είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία».

Επίσης τα σωματεία εργαζομένων του Α` και Β` Συγκροτήματος του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» δηλώνουν αντίθετα στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το υπουργείο και ζητάνε τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ακόμη, διαμαρτύρονται για την «επιχείρηση παραγωγής πειθαρχικών παραπτωμάτων των εργαζομένων, αρχής γενομένης από συνδικαλιστές. Η μεταρρύθμιση τελικά ξεκίνησε με εκφοβισμό και διώξεις και όχι με αυξήσεις κονδυλίων για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να γίνει πιστευτή η διάθεση του υπουργού για μεταρρύθμιση που θα λύνει τα προβλήματα στο χώρο της υγείας», τονίζεται στην ανακοίνωση των δύο σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ