Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να φύγουν οι παράνομες δεξαμενές καυσίμων από το Σχιστό

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη

Την απομάκρυνση των παράνομων δεξαμενών καυσίμων που λειτουργούν στα αδρανή λατομεία του Σχιστού Κορυδαλλού, ζητά η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών.

Στα αδρανή λατομεία Σχιστού Κορυδαλλού - αναφέρεται στην Ερώτηση - και μέσα σε κατοικημένες περιοχές διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο μεικτού κλιμακίου ΣΔΟΕ, υπουργείου Ανάπτυξης και της Νομαρχίας Πειραιά, ο οποίος έγινε ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, η λειτουργία παράνομων δεξαμενών καυσίμων. Επίσης, στην ίδια περιοχή λειτουργούν οχλούσες και ρυπαίνουσες βιοτεχνίες οι οποίες και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη διαβίωση των κατοίκων.

«Οι παράνομες αυτές δραστηριότητες - επισημαίνει η βουλευτής του ΚΚΕ - εκτός της υποβάθμισης του περιβάλλοντος εγκυμονούν και τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι ζουν συνεχώς με το φόβο κάποιου ατυχήματος το οποίο μπορεί να προκαλέσει και ανθρώπινα θύματα».

«Η Νομαρχία - αναφέρει σε άλλο σημείο η Ερώτηση - στους ελέγχους που διενεργεί και για τις περιπτώσεις που διαπιστώνει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (Ν. 2516/1997) περιορίζεται στην επιβολή διοικητικών προστίμων, χωρίς να παίρνει μέτρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, που είναι η άμεση διακοπή και απομάκρυνση όλων των δραστηριοτήτων που ενέχουν κινδύνους για τη ζωή των κατοίκων (παράνομες δεξαμενές καυσίμων), αλλά και ρυπαίνουν το περιβάλλον».

Τέλος, ρωτά τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν, ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ