Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον ανακριτή κατέθεσε ο Καραμάριος

Στον 20ό τακτικό ανακριτή - που ερευνά τις καταγγελίες του εφοπλιστή Φ. Μανούση για εκβιασμό από συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Α. Παυλίδη σχετικά με την «υπόθεση της άγονης γραμμής» - κατέθεσε χτες ο Αν. Καραμάριος, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα από το ανακριτικό γραφείο «πέρασε» για κατάθεση και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Ι. Αγγέλου.

Ο Α. Καραμάριος κλήθηκε προκειμένου να διευκρινίσει εάν είχε πράγματι ενημερωθεί για το φερόμενο εκβιασμό από τον Π. Ζαχαρίου, συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη. Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο ο Α. Καραμάριος δήλωσε ότι τον είχε ενημερώσει προφορικά ο Φ. Μανούσης, χωρίς, όμως, να του προσκομίσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για τις καταγγελίες του, ενώ δεν υπέβαλε επίσημη αίτηση στην Επιτροπή. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών πρόσθεσε ότι του πρότεινε να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη χωρίς ο ίδιος να πράξει κάτι άλλο.

Στο μεταξύ, χτες κατέθεσε στον ανακριτή και ο Τριομμάτης Τσαμπίκος - Θεολόγος, συνταξιούχος της ΔΕΗ από τη Ρόδο και φερόμενος συνεργάτης του Αρ. Παυλίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης ανέφερε ότι κατέθεσε στον συνταξιούχο της ΔΕΗ 7.500 ευρώ. Επίσης, ο κ. Τριομμάτης σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Ρόδου έχει πει ότι τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό του στην Εθνική από άγνωστη γυναίκα από την Αθήνα, η οποία του τηλεφώνησε χωρίς ο ίδιος να ξέρει τον λόγο, ενώ λίγες ημέρες αργότερα του ζήτησε να τα επιστρέψει, κάτι που έκανε. Ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον εφοπλιστή Μανούση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ