Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τη μέρα της Γυναίκας

Η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί όλες τις εργαζόμενες στους κλάδους της Βιομηχανίας την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΚΕ, Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «σας καλούμε να κουβεντιάσουμε για τη θέση και το ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας μέσα στις συνθήκες της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης, να συζητήσουμε για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για την οργάνωση του αγώνα και της αντεπίθεσης. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή, η συμβολή και η γνώμη της καθεμιάς». Θυμίζει πως:

- 8 Μάρτη 1857: Οι ραπτεργάτριες της Ν. Υόρκης δίνουν το αίμα τους στον αγώνα για ίση αμοιβή - ίση δουλειά - ίσα δικαιώματα, στον αγώνα για καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

- 8 Μάρτη 1910: το Συνέδριο των Σοσιαλιστριών γυναικών καθιερώνει την 8ηΜάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζόμενων Γυναικών.

- 8 Μάρτη 2009: Εχουν περάσει 152 χρόνια και οι γυναίκες παραμένουν από τα πιο σκληρά εκμεταλλευόμενα τμήματα της εργατικής τάξης. Στον ιδιωτικό τομέα η πλειοψηφία των εργαζόμενων γυναικών αμείβεται στο 70% του μισθού των ανδρών συναδέλφων τους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης πως «οι αντεργατικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται την τελευταία 20ετία, στη βάση της υλοποίησης των συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας και ψηφίστηκαν από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ), πλήττουν πρώτα απ' όλους τις εργαζόμενες γυναίκες.

Επισημαίνεται πως «η επίθεση στην εργατική τάξη με πρόσχημα την οικονομική κρίση εντείνεται και με την οδηγία ΣΕΡΚΑΣ που ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ. Προχωράει παραπέρα τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε "ενεργό" και "ανενεργό"».

Καταλήγει δε πως «το εργατικό κίνημα μαζί με το γυναικείο πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να ανασυνταχθούμε και να απαντήσουμε με αντεπίθεση και ανυπακοή στα σχέδια των καπιταλιστών και των υποστηρικτών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ