Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολεμικός οπλισμός σε σκουπιδότοπο

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η υπόθεση της εύρεσης μέσα σε μαύρες σακούλες, σε σκουπιδότοπο στις Σάπες του Εβρου, όπλων που είχαν χαθεί πριν από τρεις μήνες από στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης. Στη διερεύνηση της υπόθεσης, εκτός από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, συμμετέχουν τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Ο εντοπισμός του οπλισμού αυτού, που αποτελείται από 5 βλήματα όλμων και 2 φορείς από αντιαρματικές ρουκέτες, έγινε τυχαία από τους κατοίκους της περιοχής. Σημειώνεται πως το ΓΕΣ είχε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβρη την έλλειψη που διαπιστώθηκε στην αποθήκη οπλισμού της Αλεξανδρούπολης, κάνοντας λόγο μόνο για πέντε βλήματα όλμου των 81 χιλιοστών (2 εκρηκτικά και 3 φωτιστικά), ενώ για τα υπόλοιπα τα οποία βρέθηκαν τώρα στο σκουπιδότοπο, δύο φορείς από αντιαρματικές ρουκέτες «Μίλαν», χωρίς το σύστημα εκτόξευσής τους, που η απώλεια τους διαπιστώθηκε αργότερα, δεν είχε γίνει επίσημη ανακοίνωση.

Οι έρευνες που γίνονται από την Αντιτρομοκρατική εστιάζονται στο εντοπισμό τόσο των ατόμων που συμμετείχαν στην αφαίρεση του πολεμικού υλικoύ και στα κίνητρά τους όσο και στο κατά πόσο μπορούν αυτά τα όπλα να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ