Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Νταής εκκοκκιστής

Επίδειξη «δύναμης» έκανε προχτές ο εκκοκκιστής Κομπότης στον βαμβακοπαραγωγό Φ. Μελισσάρη που είναι και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Βοιωτίας.

Οπως κατήγγειλε χτες στο «Ρ» ο Φ. Μελισσάρης, μετά από διαμαρτυρία ρουτίνας που έκανε ενώ περίμενε γύρω στις τρεις ώρες στο προαύλιο του εκκοκκιστηρίου του Κομπότη, στα Βάγια Βοιωτίας, για να παραδώσει το βαμβάκι του, ο ιδιοκτήτης άρχισε τα σπρωξίδια λέγοντάς του να περιμένει και στη συνέχεια φώναξε τον μπράβο του για να τον απομακρύνει βίαια από το χώρο. Μετά από αυτό, ο Φ. Μελισσάρης έφυγε, πηγαίνοντας το φορτίο με το βαμβάκι στο εκκοκκιστήριο Καλαμπόκα λίγο έξω από τη Θήβα. Εκεί τον περίμενε μια νέα έκπληξη... Ο ελεγκτής γεωπόνος του Οργανισμού Βάμβακος, ζήτησε να μάθει το νούμερο του αυτοκινήτου και μόλις το έμαθε είπε αυτόματα ότι δεν παραλαμβάνει το βαμβάκι γιατί είναι ακατάλληλο. Οπως ανέφερε ο καταγγέλλων, ο ελεγκτής γεωπόνος τού είπε στη συνέχεια ότι πήρε εντολή από το γραφείο του Οργανισμού Βάμβακος της Λιβαδειάς και συγκεκριμένα από κάποιον υπάλληλο ονόματι Παναγιώτου, ο οποίος όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, είχε λάβει μήνυμα από την ελεγκτή γεωπόνο του εκκοκκιστηρίου του Κομπότη, ότι το βαμβάκι του Μελισσάρη είχε υγρασία πάνω από 17% που είναι το επιτρεπόμενο όριο παραλαβής.

Μόνο όμως που κανείς μέχρι τότε δεν είχε ελέγξει το ποσοστό της υγρασίας στο φορτίο του βαμβακιού! Δικαιολογημένα ο Φ. Μελισσάρης άρχισε να διαμαρτύρεται έξω από το εκκοκκιστήριο του Καλαμπόκα, καλώντας τον γεωπόνο να ελέγξει την υγρασία. Ο έλεγχος με τα πολλά έγινε παρουσία και του εκκοκκιστή και η υγρασία ήταν μόλις 11,1%. Το φορτίο παραδόθηκε τελικά στο εκκοκκιστήριο και ο Φ. Μελισσάρης ζήτησε και βεβαίωση που να πιστοποιεί το ποσοστό της υγρασίας. Πράγμα που έγινε.

Εκτός των παραπάνω ο Φ. Μελισσάρης, που δεν έσκυψε το κεφάλι στην «εκκοκκιστική διαπλοκή», καταγγέλλει ως απαράδεκτους κάποιους από τους υπαλλήλους του γραφείου του Οργανισμού Βάμβακος στη Λιβαδειά και τον ίδιο τον Κομπότη ως τραμπούκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ