Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Η Αθήνα θέλει τον ... Αυστραλό της

Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, Μάικλ Νάιτ, θα ενταχθεί στο κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που ελέγχει την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χ. Α. Σάμαρανκ, ο οποίος ανέφερε πως λόγω «της εμπειρίας του θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην Αθήνα». Ο Αυστραλός θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 22 Νοέμβρη στο πλαίσιο της επίσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

Στελέχη του «Αθήνα 2004», σημείωναν πως δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή του Μ. Νάιτ, καθώς «η μεταφορά τεχνογνωσίας αποτελεί συνηθισμένη πρακτική». Και συμπλήρωναν ότι «και σε προηγούμενες Ολυμπιάδες είχαν σπεύσει στελέχη των πόλεων που παρέδιδαν τη σημαία, για να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας σχολίασε την απόφαση Σάμαρανκ, λέγοντας «ότι είναι παραδοσιακός ο τρόπος μεταφοράς γνώσης και πείρας από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, με την ένταξη στο συντονιστικό κλιμάκιο της ΔΟΕ ενός εκ των παραγόντων που συμμετείχαν στη διοργάνωση της προηγούμενης Ολυμπιάδας». Και ανέφερε ως παράδειγμα τον Φίλιπ Πέιν (επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα), συμμετείχε στο αντίστοιχο κλιμάκιο της ΔΟΕ και παρακολούθησε την προετοιμασία της Αυστραλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Ρ. Τίουζ και Τ. Ντίλεν επιθεώρησαν χτες τους χώρους του Παναθηναϊκού Σταδίου και του γυμναστηρίου του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στο Ολυμπιείο, τους οποίους έχει προτείνει ο οργανισμός «Αθήνα 2004» για τη διεξαγωγή του αθλήματος της τοξοβολίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, του «Αθήνα 2004» οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τοξοβολίας «διαπίστωσαν την επάρκειά τους για τη διεξαγωγή του αθλήματος της τοξοβολίας και απομένει η οριστική χωροθέτηση του αθλήματος». Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση προέβλεπε ότι το άθλημα θα διεξαχθεί στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ