Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Σοσιαλισμός ή... αστακομακαρονάδα;»

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για την έμπνευση του κ. Παπανδρέου, μιλώντας στο κομματικό του ακροατήριο, να προσδιορίσει ως βασικό δίλημμα της εποχής μας το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» (κρατώντας φυσικά για τον εαυτό του το ρόλο του εκπροσώπου του... «σοσιαλισμού»).

Επειδή, όμως, είναι τόσο βαθιά τα «σοσιαλιστικά» νοήματα που κρύβονται πίσω από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε να τα αναλύσει διεξοδικότερα σε μια ειδική μερίδα... «μη προνομιούχων».

Το κακό για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι αυτά τα κλειστά σουαρέ ήρθαν στο φως.

Γνωστοποιήθηκε, λοιπόν, ότι την ίδια μέρα που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έταξε «κοινωνικά δίκαιη αναδιανομή» και... προειδοποιούσε τους «έχοντες και κατέχοντες» πως μόλις έρθει στην κυβέρνηση θα τους πάρει τον πλούτο και θα τον διαθέσει στους φτωχούς, το ίδιο βράδυ συγκεκριμένα, είχε ένα πολύ ενδιαφέρον «μυστικό δείπνο» με μερικά από τα «φτωχαδάκια» αυτού του τόπου. Ανάμεσά τους ο κ. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Eurobank» του κ. Λάτση, ο κ. Παπαλεξόπουλος της εταιρείας «Τιτάν» και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Μυτιληναίος, ο κ. Βασιλάκης της «Aegean», ο κ. Διβάνης των ξενοδόχων, ο κ. Σκλαβενίτης της ομώνυμης επιχείρησης, ο εφοπλιστής κ. Λασκαρίδης κ.ά..

Αξιοσημείωτο είναι ότι το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη διοργάνωση της συνάντησης μόνο αφότου η πληροφορία ήρθε στη δημοσιότητα. Εκανε δε ελαφρώς χειρότερα τα πράγματα. Ετσι, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ομολογείται ότι αυτή η συνάντηση δεν ήταν η μοναδική του κ. Παπανδρέου με εκπροσώπους της ολιγαρχίας (σ.σ.: ώστε υπάρχουν κι άλλες; με ποιους;...) και πως «όταν γίνονται (σ.σ.: ανάλογες συναντήσεις) δε σημαίνει ότι βγάζουμε ανακοινώσεις και δημοσιοποιούμε ονόματα, γιατί σεβόμαστε και τους ανθρώπους με τους οποίους συζητά» ο κ. Παπανδρέου (σ.σ.: εδώ τι να υποθέσουμε, ότι όποιος τραπεζίτης, εφοπλιστής, βιομήχανος συναντάται με τον κ. Παπανδρέου πρέπει να ντρέπεται και ως εκ τούτου, επειδή οι του ΠΑΣΟΚ τον «σέβονται», το κρατάνε κρυφό;...).

Οπως και να 'χει, η σύνθεση του τραπεζιού στην οποία «εξομολογήθηκε» ο κ. Παπανδρέου, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την κατάληξη της ωραίας βραδιάς: Αφού ήπιαν, έφαγαν και ανέλυσαν σε βάθος τα θέματα της πολιτικής και της οικονομίας, πεισμένοι από την πληροφόρηση που τους παρείχε αυτοπροσώπως ο κ. Παπανδρέου, ότι εφόσον γίνει πρωθυπουργός «θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς», οι... «προλετάριοι» της παρέας ανταποκρίθηκαν στην πρόποση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και, όλοι μαζί, αναφώνησαν: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»!...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ