Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΛΑΡΙΣΑ
Τρομοκρατική εισβολή της Αστυνομίας στο 1ο Ενιαίο Λύκειο

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, με θέμα την τρομοκρατική εισβολή της Αστυνομίας σε σχολείο της Λάρισας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Τρομοκρατική εισβολή στο χώρο του 1ου Ενιαίου Λυκείου Λάρισας και επίθεση στους μαθητές πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες το βράδυ, άντρες της Ασφάλειας, επιχειρώντας να καταστείλουν μαθητική κινητοποίηση. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες της Ασφάλειας επιτέθηκαν σε μαθητές με βρισιές, ξυλοκόπησαν έναν απ' αυτούς και τους απώθησαν βίαια από το χώρο του σχολείου. Οι μαθητές είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κατάληψη, από την Τετάρτη το απόγευμα, αντιδρώντας στην άρνηση της διεύθυνσης να πάνε εκδρομή, με το πρόσχημα ότι "πρέπει να καλυφθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις κινητοποιήσεις". Δυο μέρες μετά, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου επέβαλε την τιμωρία αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος σε τρεις από τους μαθητές που πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση, την οποία στη συνέχεια πήρε πίσω και τη μετέτρεψε σε αποβολή, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Η προκλητική αυτή επίθεση σε μαθητές της Λάρισας είναι η συνέχεια της καταστολής και της ποινικοποίησης των αγώνων μαθητών, εργατών, αγροτών και λαού. Η πολιτική αυτή έχει χρώμα. Είναι αυτή που προωθούν η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο και την υλοποιούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι η πολιτική, που από τη μια γεννά τα προβλήματα, ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση, καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού και από την άλλη ποινικοποιεί και καταστέλλει τους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Είναι αυτή που προωθεί αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και πρακτικές μέσα στα σχολεία, όπως την τιμωρία - κατάργηση εκδρομών και τις αποβολές.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί εάν συμφωνούν με την αστυνομική παρέμβαση στα σχολεία σε τέτοια ζητήματα και τι μέτρα θα πάρουν για να μην επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ