Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αμεση λειτουργία Κέντρου Υγείας στο Α΄ Διαμέρισμα

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομίας και Οικονομικών και Μακεδονίας - Θράκης, με θέμα τη λειτουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, στο Α΄ Διαμέρισμα Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Φράγκων, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:

«Είναι γνωστό ότι το Β΄ συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" λειτούργησε στο κτίριο επί της οδού Φράγκων, μέχρι το Δεκέμβριο του 1999.

Με την υπ. αριθμ. Υ3α/ΓΠ οικ.12406/6-2-2003 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 151/13-2-2003) εγκρίθηκε η σύσταση Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, το οποίο θα στεγαστεί στο εν λόγω κτίριο. Το έργο για τη μελέτη, ανακατασκευή και εξοπλισμό του ΚΥ αστικής περιοχής Α΄ Διαμερίσματος Δήμου Θεσσαλονίκης ανατέθηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ.

Το συγκεκριμένο όμως έργο σταμάτησε εδώ και χρόνια και η εργολαβική σύμβαση που είχε γίνει στις 6-5-2003 διαλύθηκε στις 21-11-2008, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ.

Αποδεικνύεται ότι ο δημόσιος τομέας Υγείας διαχρονικά στα πλαίσια των κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) εμπορευματοποιείται, απαξιώνεται, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, προσωπικό κ.ά., προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Η υγεία όμως, ως κοινωνικό αγαθό, πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το δημόσιο τομέα, χωρίς επιχειρηματικούς ομίλους, με τις απαραίτητες υποδομές και το ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Γιατί σταμάτησε η λειτουργία του Β΄ συγκροτήματος του Νοσοκομείου "ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" στην οδό Φράγκων Θεσσαλονίκης;
  • Γιατί και πότε διαλύθηκε η εργολαβία για τη "Μελέτη -Ανακατασκευή και Εξοπλισμό ΚΥ του Α΄ Διαμερίσματος Δήμου Θεσσαλονίκης;".
  • Πόσα χρήματα δόθηκαν μέχρι σήμερα για τα μισθώματα του συγκεκριμένου κτιρίου επί της οδού Φράγκων, αλλά και για το συγκεκριμένο έργο;
  • Πότε θα λειτουργήσει τελικά το συγκεκριμένο ΚΥ;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ