Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποινή φυλάκισης 20 μηνών σε πρώην στελέχη του Ολυμπιακού Χωριού

Με ποινή φυλάκισης 20 μηνών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας οι Αγγ. Οικονομόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ», ο Ι. Μανωλάς, πρώην σύμβουλος και ο Π. Παναγιωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Συντάξεων Μονάδων Εργασιών της ίδιας εταιρείας. Τα τρία πρώην στελέχη της «Ολυμπιακό Χωριό 2004» κατηγορούνταν για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Αύγουστο του 2005 τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας επιχείρησαν να εξαναγκάσουν τους Πρ. Εμφιετζόγλου, Ν. Οικονόμου και Αν. Στέγκο, εκπροσώπους των εταιρειών «Μηχανική ΑΕ», «Μοχλός ΑΕ» και «Θεμελιοδομή ΑΕ», οι οποίες αποτελούσαν ανάδοχο κοινοπραξία του έργου «Κατασκευή Ολυμπιακού Χωριού και Μεταολυμπιακή Προσαρμογή του - Τμήμα Β - 600 κατοικίες», να τους καταβάλουν χρηματικό ποσό άνω των 450.000 ευρώ.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως ο επιχειρηματίας Πρ. Εμφιετζόγλου κατασκεύασε τις κατηγορίες περί εκβιασμού και πιέζει τις πολιτικές ηγεσίες για να παίρνει έργα. Σημειώνεται πως απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για κλήτευση του Γ. Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, που, σύμφωνα με την κατάθεση του επιχειρηματία Πρ. Εμφιετζόγλου τον είχε ενημερώσει για τον εκβιασμό και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος είχε απαντήσει ότι η ενημέρωση έγινε αργά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ