Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Η περιοδεία Χόλμπρουκ ακολουθείται από επιθέσεις

ΝΤΕΡΑ ΙΣΜΑΗΛ ΚΑΝ, ΚΑΜΠΟΥΛ, ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Περιοδεία στη Νοτιοανατολική Ασία, με στόχο την εξασφάλιση ενεργών συμμάχων στο λεγόμενο πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» και της ενίσχυσης της κατοχής του Αφγανιστάν, πραγματοποιεί ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και ο επικεφαλής του Μεικτού Επιτελείου Στρατού Μάικλ Μιούλεν, οι οποίοι μετά το Ισλαμαμπάντ επισκέφθηκαν την Ινδία, καλώντας και αυτή τη χώρα να συνταχθεί με τις ΗΠΑ στον «κοινό στόχο κατανίκησης των ισλαμιστών ανταρτών».

Κατά την επίσκεψή του στο Πακιστάν την Τρίτη, ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε κάνει λόγο για «κοινό στόχο και κοινή απειλή», που χρειάζεται συνεργασία για να έχει «αίσια έκβαση», κάτι που επανέλαβε και στο Νέο Δελχί. Μιλώντας με Ινδούς αξιωματούχους ο Ρ. Χόλμπρουκ έθεσε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και κατ' επέκταση στο Πακιστάν, ως ένα από τα πρωταρχικά θέματα της ατζέντας των ΗΠΑ στην εξωτερική πολιτική ισχυριζόμενος ότι για πρώτη φορά «από το 1947, Ινδία, Πακιστάν και ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μία κοινή απειλή και πρόκληση, έχοντας κοινό στόχο», καλώντας σε συνεργασία για την επιτυχία του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Αφγανιστάν όπου χτες οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν «έξι ισλαμιστές μαχητές», στα νότια της χώρας, ενώ στο Πακιστάν σημειώθηκε νέο αμερικανικό πυραυλικό χτύπημα στις περιοχές των φυλών στα βορειοδυτικά σύνορα, στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους που φέρονται ως «αντάρτες», χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται η ταυτότητά τους από ανεξάρτητες πηγές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ