Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέα δολοφονία συνδικαλιστή

Τη νέα δολοφονία συνδικαλιστή (η ένατη από την αρχή της χρόνιας) καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας και την εθνική και διεθνή κοινή γνώμη η Ενωτική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κολομβίας. Η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία από το αντιδραστικό καθεστώς της χώρας έχει πάρει τα τελευταία χρόνια διαστάσεις γενοκτονίας, με κύριο χαρακτηριστικό την ατιμωρησία. Το γεγονός έχουν επανειλημμένα καταγγείλει οι οργανώσεις του μαζικού κινήματος στη χώρα και το Κολομβιάνικο ΚΚ, που έχει το ίδιο χιλιάδες θύματα.

Ο τελευταίος δολοφονημένος αγωνιστής ήταν ο Ερνάν Πόλο, πρόεδρος του παραρτήματος του Συνδικάτου των Διοικητικών Εργαζομένων στον τομέα της Εκπαίδευσης στην περιοχή της Μοντερία. Δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν επέστρεφε στο σπίτι του, από πληρωμένους δολοφόνους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Σε αυτή την επίθεση ήταν παρούσα και η κόρη του συνδικαλιστή, επίσης συνδικαλίστρια, που γλίτωσε.

Οπως σημειώνουν οι αγωνιστές της Κολομβίας, από 1986 έχουν συνολικά δολοφονηθεί 2.703 συνδικαλιστές, 9 μέσα στο 2009 με το 97% αυτών των περιπτώσεων να μένουν απολύτως ατιμώρητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ