Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Προϋπολογισμός 2001
ΚΚΕ
Υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την κατάσταση και οι θριαμβολογίες της για τον προϋπολογισμό, συγκρούονται με την πραγματικότητα

Με αφορμή την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, όπως ήταν επόμενο, αντανακλά και εκφράζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και στρέφεται κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο νέος προϋπολογισμός διευρύνει τη φορολογία των μισθωτών και συνταξιούχων, τη λιτότητα για τα λαϊκά στρώματα, κρατά καθηλωμένες τις λεγόμενες κοινωνικές δαπάνες, ενώ μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί η παροχή του επιδόματος πετρελαίου σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού.

Από την άλλη πλευρά εκφράζει την επιτάχυνση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, καθώς και την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας. Μεγάλο σκάνδαλο αποτελούν οι προβλεπόμενες στρατιωτικές δαπάνες, που είναι γνωστό ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους θα καλύψουν πολεμικούς νατοϊκούς σχεδιασμούς και μηχανισμούς καταστολής που στρέφονται κατά του λαού.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την κατάσταση και οι θριαμβολογίες της για τον προϋπολογισμό συγκρούονται με την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη συσπείρωση των δυνάμεων, την οργάνωση της πάλης και της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική. Πρωταρχική σημασία αποκτά εδώ η ανάγκη να παλέψει ενωμένη η εργατική τάξη, να προωθήσει την κοινή δράση με τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ