Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ»
Αέναος κυβερνητικός εμπαιγμός

Να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που συνειδητά αφήνει απροστάτευτους τους καταναλωτές στον «τροφοτρόμο» που έχουν επιβάλει οι πολυεθνικές, επιχείρησε για άλλη μια φορά χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης.

Με αφορμή την αναζωπύρωση του θορύβου για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια (BSE) των βοοειδών και το συσχετισμό της με τη νόσο «Κροϊτσφελτ - Γιάκομπς», ο Γ. Ανωμερίτης παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου για να πει ότι: «Με βάση τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των προγραμμάτων επιτήρησης δεν έχει καταγραφεί κρούσμα BSE στο ζωικό κεφάλαιο της χώρας μας». Ο Γ. Ανωμερίτης σκόπιμα εστίασε τα λεγόμενα σε κάποια μέτρα που πάρθηκαν με βάση τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες, για να μην εκδηλωθεί η νόσος των τρελών αγελάδων στην Ελλάδα. Πάντως αν κρίνει κανείς από τα όσα ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Γεωργίας, το ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα κανένα κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στη χώρα μας μάλλον σε θέμα τύχης οφείλεται.

Ο υπουργός Γεωργίας ακόμα, επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα που υπάρχει στην ΕΕ και μάλιστα έδειξε να συμπάσχει, όταν είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποστεί, λόγω των τρελών αγελάδων, τεράστια οικονομική καταστροφή. Δεν έδειξε όμως να νοιάζεται ειλικρινά για την αγωνία των καταναλωτών, που δεν ξέρουν πια τι φάνε και από ποια τροφή κινδυνεύουν αρρωστήσουν και ενδεχομένως να χάσουν και τη ζωή τους.

Οταν δε, ρωτήθηκε επανειλημμένως από τους δημοσιογράφους για το θέμα των ελέγχων στα εισαγόμενα κρέατα και αν οι καταναλωτές πρέπει να νιώθουν ασφαλείς, ο Γ. Ανωμερίτης άρχισε να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο, λέγοντας ότι γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Δεν είπε αναλυτικά όμως πως, που, σε ποια έκταση και από πόσους κτηνιάτρους γίνονται αυτοί οι έλεγχοι. Το βασικό επιχείρημά του ήταν ότι τα εισαγόμενα ζωοκομικά προϊόντα από τις χώρες τις ΕΕ συνοδεύονται από πιστοποιητικά και έγγραφα των τοπικών κτηνιατρικών υπηρεσιών. Μόνο όμως που η ανάγνωση τέτοιων εγγράφων δε σημαίνει έλεγχο και εξασφάλιση προστασίας των καταναλωτών, όταν είναι γνωστό μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά τα υπογράφουν υπάλληλοι των βιομηχανικών «τεράτων» της ΕΕ. Και αφού ο Γ. Ανωμερίτης επιχείρησε να τα παρουσιάσει όλα ρόδινα, όταν ξαναρωτήθηκε αν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι εισάγονται απολύτως υγιεινά κρέατα για τους καταναλωτές απάντησε πως δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιος μελλοντικός κίνδυνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ