Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Προϋπολογισμός 2001
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Στα όρια της κοροϊδίας

Μόνο ως κοροϊδία και ελεημοσύνη προς όσους έτσι κι αλλιώς ζουν σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης, μπορεί να εκληφθεί η περιβόητη ρύθμιση για το «επίδομα θέρμανσης». Σε μέρες που τα νοικοκυριά της χώρας πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές διπλάσιες από τις περσινές και ο κρατικός κορβανάς εισπράττει συμπληρωματικά έσοδα εξαιτίας αυτών των ανατιμήσεων, η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χτες ο Γ. Παπαντωνίου, προσδιόρισε τους δικαιούχους επιδόματος σε 1.830.000 άτομα.

Η σχετική ρύθμιση θα οριστικοποιηθεί με σχετική τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί χτες το βράδυ στη Βουλή, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας:

  • Το επίδομα δικαιούνται: συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που τους χορηγείται το ΕΚΑΣ, οι θεωρούμενοι χαμηλόμισθοι (πρόκειται για αυτούς στους οποίους το δημόσιο θα καταβάλει την ασφαλιστική τους εισφορά) και οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι - σύμφωνα με τον υπουργό - ανέρχονται σε 170.000.
  • Ανάλογα με την περιφέρεια που διαμένουν οι δικαιούχοι, το επίδομα ορίστηκε στις 50.000 για τους κατοίκους της Β. Ελλάδας, στις 40.000 για όσους διαμένουν στην Κεντρική Ελλάδα και 30.000 για όσους κατοικούν στη Ν. Ελλάδα.
  • Τα σχετικά ποσά θα δοθούν σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση θα δοθεί μαζί με το δώρο των Χριστουγέννων και η δεύτερη στο τέλος Φλεβάρη του 2001.

Σύμφωνα με τις υπουργικές δηλώσεις το συνολικό κόστος του επιδόματος εκτιμάται σε 75 δισ. δραχμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημόσιο φέτος πέραν των 745,5 δισεκατομμυρίων δραχμών που εισέπρεξε από τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα, εισέπραξε και επιπλέον 100 δισεκατομμύρια ΦΠΑ για καύσιμα, ο οποίος είχε προϋπολογιστεί στα 240 δισ., αλλά λόγω των ανατιμήσεων εισπράχθηκαν 340 δισεκατομμύρια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ