Κυριακή 5 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση επιμένει αντεργατικά

Η εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως φρόντισε με έντονο τρόπο να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, στην ομιλία του στη συνδικαλιστική συνδιάσκεψη του κόμματός του, που άρχισε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε χτες με τις τελευταίες τοποθετήσεις συνδικαλιστικών και κομματικών στελεχών.

Ωστόσο, ήταν η πρώτη μέρα της συνδιάσκεψης που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον, καθώς σ' αυτήν εκφράστηκαν και αντιρρήσεις για τα αντεργατικά μέτρα από συνδικαλιστικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν κατόρθωσε να πείσει ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του. Η βασική «αντιπολιτευτική» τοποθέτηση έγινε από τα μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Φραγκιαδάκη, Γ. Ραυτόπουλο και Χ. Σουλελέ.

Ακόμη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, παρά την πρακτική του, εμφανίστηκε να διαφωνεί με τα μέτρα. Η διαφωνία αυτή δεν εκφράζεται όμως και στα όργανα της ΓΣΕΕ, όπου η πλειοψηφία της διοίκησής της, με πρωτεργάτη την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, δε φαίνεται να ταλαντεύεται.

Μιλώντας σε 1.000 και πλέον συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματός του, ο πρωθυπουργός με πλαστά διλήμματα πως αν «εμμείνουμε σε ξεπερασμένα πρότυπα θα βρεθούμε μπροστά σε φαινόμενα αυξημένης ανεργίας και κοινωνικής υστέρησης», επιχείρησε να εκβιάσει τη συγκατάθεσή τους. Ταυτόχρονα, στη λογική του «καρότου και του μαστιγίου», πρόβαλε την κατάκτηση της ΟΝΕ, που «απέτρεψε τον κίνδυνο της δεύτερης ταχύτητας», τα πακέτα του Γ` ΚΠΣ και τις «ευνοϊκές εξελίξεις στα Βαλκάνια».

Χαρακτηρίζοντας «όλα ανεξαρτήτως τα μέτρα, σαν μέτρα μείωσης της ανεργίας και δημιουργίας απασχόλησης», υπεραμύνθηκε του αντεργατικού πακέτου που είχε αποφασίσει τον προηγούμενο Ιούλη η κυβερνητική επιτροπή και δήλωσε απερίφραστα ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ