Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία στα δικαστήρια

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες όλης της χώρας αύριο, Πέμπτη, και μεθαύριο καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ). Τεράστια είναι τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Οπως κατήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΟΔΥΕ αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.400 κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων στις γραμματείες των δικαστηρίων και των εισαγγελιών.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και σε υλικοτεχνική υποδομή (κτιριακό και αίθουσες). Η καθυστέρηση της μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών και η αδιαφορία της κυβέρνησης για νομοθετικές ρυθμίσεις απλοποίησης των διαδικασιών, έχουν οδηγήσει σε επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και σε μεγάλη συσσώρευση εκκρεμών υποθέσεων με όλες τις αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία και την απονομή της δικαιοσύνης.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι εδώ και χρόνια ζητούν από την κυβέρνηση την επίλυση των αιτημάτων τους, καθώς και τη χορήγηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, το οποίο παίρνουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

Ειδικά για το επίδομα ειδικών συνθηκών η κυβέρνηση αρνείται κάθε συζήτηση. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Π. Ασημιάδης, απαντώντας στο αίτημα των δικαστικών υπαλλήλων, είπε ότι «δε συνάδει με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική».

Επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν από την κυβέρνηση να προωθήσει ρύθμιση για το δικαίωμα ταυτόχρονης συνταξιοδότησης και από το Ταμείο Νομικών, όσων δικαστικών υπαλλήλων θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το Δημόσιο. Τέλος το ΔΣ της ΟΔΥΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνέλευση των προέδρων των πρωτοβάθμιων συλλόγων στην Αθήνα στις 18 Νοέμβρη με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση παραμείνει αρνητική στην επίλυση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ