Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Προκαλεί το λαό με φόντο τα καμένα

Προτάσεις χωρίς κανένα αντίκρυσμα για τα λαϊκά συμφέροντα στη βάση των νόμων που ψήφισε σαν κυβέρνηση και επέκτεινε η ΝΔ

Τα λαϊκά στρώματα έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τις συνέπειες της εμπρηστικής πολιτικής και του ΠΑΣΟΚ. Τα όσα δηλώνει ο πρόεδρός του, είναι τουλάχιστον προκλητικά

Eurokinissi

Τα λαϊκά στρώματα έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τις συνέπειες της εμπρηστικής πολιτικής και του ΠΑΣΟΚ. Τα όσα δηλώνει ο πρόεδρός του, είναι τουλάχιστον προκλητικά
Μια επικοινωνιακού χαρακτήρα συνάντηση με θέμα το περιβάλλον πραγματοποίησε το προηγούμενο Σάββατο ο Γ. Παπανδρέου με την «αρωγή» των «κοινωνικών εταίρων», για να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού και να συγκαλύψει ότι πίσω από τις κορόνες της «πράσινης ανάπτυξης» κρύβεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που εμπορευματοποιεί τη γη και το φυσικό πλούτο της χώρας.

Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την «πρωτοβουλία των 12 φορέων για το περιβάλλον» και στην εισηγητική του ομιλία ανέφερε: «Οι τελευταίες καταστροφές στα δάση κατέδειξαν για μία ακόμη φορά την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει το δασικό πλούτο της χώρας. Το σύστημα αντιπυρικής και περιβαλλοντικής προστασίας της χώρας κατέρρευσε»... Βέβαια ο ίδιος «ξέχασε» να σημειώσει ότι στη διάλυση του Πυροσβεστικού Σώματος και των τομέων δασοπυρόσβεσης συνέβαλε τα μέγιστα και το ΠΑΣΟΚ, που άφησε πίσω του τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «οι φωτιές του 2009 οφείλουν να αποτελέσουν την κόκκινη γραμμή για το κράτος και τους πολίτες. Το τέλος ενός μοντέλου ανάπτυξης που έχει ως νομοτελειακή κατάληξη - ό,τι δεν γίνεται τσιμέντο να γίνεται στάχτη». Απέκρυψε όμως ότι οι κυβερνήσεις τουΠΑΣΟΚ με τη συγκατάθεση της ΝΔ προχώρησαν στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος. Οτι με το νόμο Δρυ (3208/2003) αποχαρακτήρισε εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιταχύνοντας την επιχείρηση ξεπουλήματος των δημόσιων δασών.

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει «ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης» που θα «αναστείλει την έκδοση οικοδομικών αδειών και απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών έως ότου κυρωθούν οι σχετικοί δασικοί χάρτες», θα δημιουργήσει «ειδική Υπηρεσία Πρόληψης και Καταστολής Αυθαιρέτων Κατασκευών», θα προχωρήσει σε «ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης δασικών χαρτών». Αλλά φυσικά απέφυγε να αναφερθεί έστω και φραστικά στην κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων.

Οπως επίσης έκρυψε ότι στο πρόγραμμά του το ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη» ανοίγει κερκόπορτα για την είσοδο των επιχειρηματιών στο δάσος προτείνοντας: «Η ενεργός διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και δασώναναμένεται να προσελκύσει πόρους και εισοδήματα, από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, από ερευνητικά προγράμματα,από επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που θα συνδέονται με το πάρκο ή το τοπικό παραγωγικό σύστημα»!

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με περιβαλλοντικούς φορείς, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Προτού μιλήσει ο Γ. Παπανδρέου για "εθνικό σχέδιο προστασίας των δασών", έπρεπε να απολογηθεί στο λαό γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόνο το 1987 αποχαρακτήρισε 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και γιατί με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 παρέδωσε στην τσιμεντοποίηση πολλά ακόμα εκατομμύρια στρέμματα δασών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ