Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΠΑΣΟΚ
Στρώνει το έδαφος για σκληρά ταξικά μέτρα

Ιδια με της ΝΔ και χειρότερη η φορολογική πολιτική, την ίδια ώρα που στελέχη του έμμεσα ομολογούν ότι έχουν πάρει το χρίσμα από την πλουτοκρατία

Είτε με ΝΔ, είτε με ΠΑΣΟΚ, τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίζουν να πληρώνουν το μάρμαρο της φορολογίας. Μόνη διέξοδος, αυτή που περνάει μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ
Είτε με ΝΔ, είτε με ΠΑΣΟΚ, τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίζουν να πληρώνουν το μάρμαρο της φορολογίας. Μόνη διέξοδος, αυτή που περνάει μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ
Κατά γράμμα και με εντεινόμενους ρυθμούς θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ - αν αναλάβει τη διακυβέρνηση - τη φοροεπιδρομή που έχει δρομολογήσει η ΝΔ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, όπως είπε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας ότι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν την τρίτη δόση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) που το ΠΑΣΟΚ έχει υποσχεθεί να καταργήσει και θα πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας όπως έχουν ρυθμιστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ!

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα παραπάνω χαράτσια που έχει επιβάλει η ΝΔ, ακολουθώντας την αντιλαϊκή πεπατημένη τόνισε: «Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές έχει ως υποχρέωση να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2010 και να ξεκινήσει να κάνει τις διαφορετικές της επιλογές. Δυστυχώς, θα έχει να υποστεί και το βάρος των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας και, δυστυχώς, αυτό το βάρος θα το υποστούν και το υφίστανται ήδη και οι Ελληνες πολίτες (...). Δεν μπορεί κανένας να ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση, με ένα μαγικό ραβδί, να εξαφανίσει όλα τα λάθη του παρελθόντος»...Με άλλα λόγια τα βάρη θα φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων είτε με «πράσινη» είτε με «γαλάζια» κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, με συνεντεύξεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στο πρακτορείο «Ρόιτερς», επανέλαβε τη δέσμευσή του για την εφαρμογή ενός τριετούς προγράμματος λιτότητας με πρόσχημα την κάλυψη των ελλειμμάτων. «Θα τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, και πρόσθεσε: «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της αυριανής κυβέρνησης θα κατατεθεί εγκαίρως», αφού, όπως σημείωσε, η «δημοσιονομική εξυγίανση είναι προτεραιότητα».

Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου προαναγγέλλοντας συνέχιση της πολιτικής των περικοπών και του χτυπήματος του λαϊκού εισοδήματος δήλωσε: «Εμείς δε θα κρύψουμε τις αλήθειες για το πού βρίσκεται η χώρα (...) για να αξιολογήσει και ο ελληνικός λαός τα περιθώρια στα οποία θα κινηθούμε». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, που μιλώντας στο ραδιόφωνο του «City» ανέφερε: «Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι πάρα πολύ άσχημη, είναι πάρα πολύ δύσκολη». Με αυξήσεις - ψίχουλα δηλαδή, όπως έχει εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ, μέχρι 30 λεπτά και επιδόματα πτωχοκομείου πρέπει να συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι, γιατί η «δημοσιονομική κατάσταση είναι δύσκολη».

Νέες δεσμεύσεις στο κεφάλαιο

Την ίδια στιγμή βέβαια ο Γ. Παπανδρέου έσπευδε να μοιράσει απλόχερες δεσμεύσεις για ενίσχυση της «υγιούς επιχειρηματικότητας» με «αύξηση των δημοσίων δαπανών στο 4% του ΑΕΠ, μια δαπάνη του ενός δισ. ευρώ», που θα καρπωθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «αν χρειαστεί το δημόσιο δεν θα διστάσει να προβεί σε αγορές μετοχών για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος», ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη «πώληση της "Ολυμπιακής" και του ΟΤΕ», κρύβοντας ότι οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση τίποτα καλό δεν πρόκειται να φέρει για τους εργαζόμενους και το λαό, στο βαθμό που σ' αυτές τις επιχειρήσεις έχουν εισβάλει ιδιώτες και επιπλέον δουλεύουν σε μια ανταγωνιστική ελεύθερη αγορά.

Επιβεβαιώνοντας, τέλος, ότι η πλουτοκρατία έχει επιλέξει για κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ, είπε στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84»: «Ολος ο επιχειρηματικός κόσμος δεν ανέχεται μια παράταξη ανίκανη να κυβερνήσει τον τόπο»...

Την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ έδωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο είναι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, ενώ δεύτερη ακολουθεί η Ελ. Παναρίτη με πολυετή θητεία στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ακολουθούν οι: Ηλ. Μόσιαλος, Μ. Τσόκλη, Π. Γερουλάνος, Στ. Σαλουφάκου, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Δ. Λάλας, Κ. Θέος, Αλί Μοχάμετ Χαγκ, Αν. Καφέτση, Εμ. Κριαράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ