Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Γρηγοριάδης Κώστας

Το πώς βλέπει το μεγάλο κεφάλαιο το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι λίγο πολύ γνωστό. Τρίβουν τα χέρια τους... Κι αυτό γιατί ξέρουν ότι θα παρθούν αντιλαϊκά μέτρα, θα παρθούν μέτρα που θα αυξήσουν την κερδοφορία τους. Και θα προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Εχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τι ακριβώς λένε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, μέσα από τις σελίδες των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Τι ψηφίζουν οι εφοπλιστές», αναφέρεται: «Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ΠΑΣΟΚ και Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ύστερα από πολλά χρόνια καμιάς απολύτως επαφής, εισήλθαν πλέον σε φάση αναθέρμανσης των σχέσεων».

Και παρακάτω γράφει σχετικά με τη συνάντηση που έγινε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τη διοίκηση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών: «...εμμέσως πλην σαφώς με τον τρόπο αυτό η διοίκηση της Ενωσης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι έτοιμη να κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων με όποιον είναι έτοιμος να συζητήσει με ρεαλισμό το μέλλον της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, αναγνωρίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος συνομιλητής».

Στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Η αγορά ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Πώς υποδέχτηκαν τις εξαγγελίες Παπανδρέου οι άνθρωποι των business», καταγράφονται δηλώσεις εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Ας δούμε τι λένε για το ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις του για την οικονομία.

Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ: «Οι βιομήχανοι θεωρούν εποικοδομητικό το διάλογο και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για αρκετά από τα εξαγγελθέντα μέτρα του ΠΑΣΟΚ».

Γιάννος Γραμματίδης, πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ενήμερος και ξέρει πολύ καλά τι λέει».

Δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το πόσο θέλουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ... Γι' αυτό οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους. Οι προσδοκίες του εργάτη δεν μπορεί να είναι ίδιες με εκείνες του αφεντικού του, που προσμένει με αγωνία να πάρει την εξουσία το ΠΑΣΟΚ και να είναι ισχυρός ο δικομματισμός. Η ψήφος του εργάτη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ίδια με εκείνη του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Η ψήφος του εργάτη πρέπει να δυναμώσει το ΚΚΕ και τη δράση του να τρομάξει την πλουτοκρατία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κι όμως, λεφτά υπάρχουν!(2010-11-19 00:00:00.0)
Οι μεγάλοι(2005-02-08 00:00:00.0)
«Αδειάζει» Γιάννο και Ακη ενόψει της Εξεταστικής Επιτροπής(2004-10-12 00:00:00.0)
Ούτε ο ΣΕΒ δεν τα είπε τόσο καλά...(1997-05-29 00:00:00.0)
Ούτε ο ΣΕΒ δεν τα είπε τόσο καλά...(1997-05-29 00:00:00.0)
Στόχος η ψήφος του λαού για λιτότητα μέχρι το 2000!(1996-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ