Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Η ΑΛΛΑΓΗ: «Σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η φορολογία των επιχειρήσεων με συντελεστή 25% δεν θα αυξηθεί και μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο εάν τα κέρδη επανεπενδύονται στην επιχείρηση (...) Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες προχώρησε η ΝΔ, αλλά θα εξετάσει τη βελτίωση των όρων για τη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος» (η καταγραφή στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ: «Ο κ. Παπανδρέου είχε σπεύσει να δηλώσει ότι η συζήτηση για το Ασφαλιστικό δεν θα αφορά τα όρια ηλικίας. Αλλά, όπως έλεγε εδώ και χρόνια ο ειδικός περί τα Ασφαλιστικά και σύμβουλος του κ. Σημίτη, Πλάτων Τήνιος "ασφαλιστικό δεν είναι τίποτε άλλο από αλλαγές στα όρια ηλικίας και στη συνταξιοδότηση και στις ασφαλιστικές εισφορές"» (η υπενθύμιση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «Είναι αρκετά και κρίσιμα τα σημεία στα οποία συμφωνούν οι δύο μονομάχοι αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Οι κ. Καραμανλής και Παπανδρέου εμφανίζονται να συμφωνούν ότι χρειάζονται άμεσα αλλαγές στον εκλογικό νόμο που πρέπει να πλησιάσει το γερμανικό μοντέλο, στο πανεπιστημιακό άσυλο, στον τρόπο που κρίνονται και αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, στην πάταξη της φοροδιαφυγής κ.ά. Αυτή η ρητορική συναίνεση πρέπει να μεταφρασθεί σε έργο, την επομένη των εκλογών, ασχέτως αποτελέσματος. Η χώρα δεν έχει περιθώρια, χρειάζεται άμεσα ορισμένες γενναίες τομές, που μόνο με διακομματική συναίνεση μπορεί να υλοποιηθούν» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ «ΕΝ ΛΕΥΚΩ»: «Οι Ελληνες πολίτες είναι ώριμοι. Καταλαβαίνουν τις δυσκολίες. Αλλά για να "βάλουν πλάτη" πρέπει να πειστούν ότι έχουν να κάνουν με μια κοινωνικά δίκαιη και ηθικά καθαρή προσπάθεια. Αυτή είναι η πρώτη και η καθοριστική μάχη του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών. Να μπει και να συμμετέχει σ' αυτήν τη νέα προσπάθεια η ίδια η κοινωνία» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ: «Η νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009 δεν έχει πολλά κοινά στοιχεία ούτε με τη νίκη του 1993, ούτε με την αρχική νίκη του 1981. Τώρα πια δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, δεν υπάρχει δικαίωμα λάθους, δεν μπορούν να εμφανιστούν αρνητικές όψεις του παρελθόντος. Οι πολίτες είναι όχι απλώς δύσπιστοι και απαιτητικοί αλλά και ανυπόμονοι» (ο Β. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ