Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»: Τετράωρη στάση εργασίας έκαναν προχτές το πρωί οι εργαζόμενοι στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Μαρίνα», στον Κορυδαλλό, ενάντια σε πρόσφατη τρομοκρατική απόλυση, την παραβίαση της ΣΣΕ, καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών κτλ. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, στην οποία ο εργοδότης απάντησε πως όχι μόνο αρνείται να επαναπροσλάβει την εργαζόμενη, αλλά και πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε άλλες πέντε απολύσεις, επικαλούμενος πως δεν πάει καλά η επιχείρηση.

«ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ»: Παρέμβαση στο εστιατόριο «Μαϊστράλι» πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή συνδικαλιστές και εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, απαιτώντας την ανάκληση των τριών τρομοκρατικών απολύσεων μελών της Σωματειακής Επιτροπής.

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»: Συγκέντρωση στα γραφεία της «Ολυμπιακής» και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι περίπου 800 απολυμένοι συμβασιούχοι της εταιρείας, οι οποίοι είναι θύματα της παράδοσης του ομίλου ΟΑ στη MIG. Εκπρόσωποι των εργαζομένων επέδωσαν ψήφισμα στα πολιτικά κόμματα. Μεταφέροντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να καταδικάσουν την πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τους οδήγησε σ' αυτή την κατάσταση.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η διοίκηση της τράπεζας ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι τους δίνει προσωρινά την αύξηση που προβλέπει η κλαδική σύμβαση του 2009, η οποία συνάφθηκε με απόφαση του ΟΜΕΔ, αλλά επιφυλάσσεται για την ισχύ της σύμβασης, αναμένοντας την εκδίκαση και απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή που έχουν καταθέσει οι τραπεζίτες κατά της απόφασης του ΟΜΕΔ.

ΠΕΡΑΜΑ: Αποχή από τη δουλειά τους ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περάματος, διεκδικώντας σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών τους εισφορών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τακτοποίηση όσων εργάζονται με «stage». Σήμερα το πρωί θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο, από όπου θα κάνουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα αιτήματα τέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος επικαλέστηκε έλλειψη χρημάτων όσον αφορά τα οικονομικά και την ισχύουσα νομοθεσία για τους συμβασιούχους.

«ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ»: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, που φτάνουν μέχρι και έξι μήνες.

«ΦΑΜΑΡ»: Στη νέα απόλυση του οδηγού Δημήτρη Μπουλαλά προχώρησε η διεύθυνση του εργοστασίου διανομής της ΦΑΜΑΡ, στην Αυλώνα, καταγγέλλει το Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας σημειώνοντας ότι ο εργαζόμενος απολύθηκε αφού, μαζί με άλλους συναδέλφους, διεκδίκησε να πληρώνεται κανονικά τις υπερωρίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά την κυβέρνηση, και ο ΟΜΕΔ «νίπτει τας χείρας του» (2021-10-23 00:00:00.0)
Φυγάδευσε τους εργαζόμενους... (2011-06-22 00:00:00.0)
Απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά (2010-11-13 00:00:00.0)
Απολύουν εργαζόμενους για να μπουν οι εργολάβοι (2010-11-04 00:00:00.0)
Απολύσεις στη «ΒΙ.Σ.» (2004-11-23 00:00:00.0)
Διάβημα σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού (2004-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ