Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Διάβημα σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού, στις 10 το πρωί, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ για τις εκατοντάδες απολύσεις συμβασιούχων που έγιναν και θα γίνουν τις επόμενες μέρες, παρότι πριν λίγο καιρό η ίδια η υπουργός Πολιτισμού Φ. Πετραλιά είχε δεσμευτεί προφορικά να ανανεώσει τις συμβάσεις. Η παράσταση θα γίνει στις 10 το πρωί.

Η Γραμματεία, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αντίθετα με ό,τι είχε υποσχεθεί προεκλογικά πετά τους συμβασιούχους στο δρόμο, συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Η Γραμματεία διεκδικεί: Να σταματήσουν οι απολύσεις των συμβασιούχων, να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.ά.

Η πρώτη δυναμική αντίδραση των συμβασιούχων στο υπουργείο αυτό εκδηλώθηκε χτες με συγκέντρωση έξω από το ΥΠΠΟ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κυρίως συμβασιούχοι που απολύθηκαν ή απολύονται αυτές τις μέρες. Ομως, για άλλη μια φορά, έγιναν αντικείμενο εμπαιγμού από την υπουργό που τους ξαναϋποσχέθηκε ότι θα ανανεώσει τις συμβάσεις όσων απολύθηκαν ή απολύονται για περίπου ενάμιση μήνα ακόμα. Φυσικά, δε λύνεται το πρόβλημα και πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει τις αντιδράσεις των συμβασιούχων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ