Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Σταθερή και πλήρης δικαιωμάτων εργασία για όλους

Οι εξελίξεις που αφορούν τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ όταν με ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ στις 7 Απρίλη 2004 επεσήμανε: «η εξουσία και η οικονομία, που εκφράζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, η πολιτική που υπηρετεί την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην πλήρη - σταθερή εργασία. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την πολύχρονη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από τις αντεργατικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ταυτόχρονα, προβάλλει το δρόμο του αγώνα ως το μόνο μέσο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τόνιζε πως «ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλιά, κατά της ανεργίας και των απολύσεων, είναι συνδεδεμένος με την πορεία του αγώνα για ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές». Στην ίδια ανακοίνωση κατήγγειλε την επιχείρηση αποπροσανατολισμού από αυτά τα κόμματα και το ΣΥΝ που καλλιεργούσαν ψεύτικες προσδοκίες επικαλούμενα ότι η κοινοτική Οδηγία 70/1999 τάχα αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Και αποκάλυπτε τον αντεργατικό χαρακτήρα των κριτηρίων του Προεδρικού Διατάγματος διαπιστώνοντας ότι «υπηρετεί τη διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης».

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΚΚΕ

Μακριά από αυταπάτες το ΚΚΕ κάνει σαφές ότι «διεκδικεί πλήρη - σταθερή εργασία για όλους, με εργασιακά - ασφαλιστικά - μισθολογικά δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες». Ειδικά για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στους ΟΤΑ, στον ιδιωτικό τομέα, το ΚΚΕ «διεκδικεί την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου». Θέση που αντιστοιχεί στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΚΚΕ για κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και μορφών απασχόλησης, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ανάπτυξη πολιτιστικών, κοινωνικών υπηρεσιών, υποδομών που θα υπηρετούν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Για τους απολυμένους και τους εκτάκτους στους δήμους, το ΚΚΕ διεκδικεί:

  • Χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους μισθούς των εργαζομένων και την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών. Αμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Οι δήμοι να παρέχουν επαρκείς και δωρεάν υπηρεσίες, να είναι επανδρωμένοι με επαρκές εργατικό δυναμικό για την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και η επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Αμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ