Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αγωνιστική υποδοχή στην υφυπουργό Παιδείας

Με πανό και συνθήματα που πρόβαλλαν την αντίσταση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στην πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ του κεφαλαίου, εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα, «υποδέχτηκαν» χτες στην Αλεξανδρούπολη την υφυπουργό Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου. Την κινητοποίηση που έγινε στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών - Αδιόριστων του ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Επιτροπή Αγώνα Γονέων.

Στην είσοδο του Δημαρχείου, η Ε. Χριστοφιλοπούλου βρέθηκε αντιμέτωπη με τους διαδηλωτές που κόντρα στην πολιτική της προσαρμογής της εκπαίδευσης στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Παιδείας, απαιτούν ενιαία λαϊκή δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας πουθενά δε συναντιούνται με τις ανάγκες γονέων, εκπαιδευτικών και των παιδιών, για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Απαντούν στους επιχειρηματικούς στόχους της Λισαβόνας και οδηγούν στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, την κατάργηση του ενιαίου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

Με ανακοινώσεις που μοίραζαν, καλούσαν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν το σχολείο των αναγκών των δικών τους και των παιδιών τους, αντιπαλεύοντας κάθε παρέμβαση του μεγάλου κεφαλαίου στην εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ