Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Στη Βουλή οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ερώτηση για το περιεχόμενο της επιστολής Ερντογάν και τις κυβερνητικές προθέσεις κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

Η ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης σε Ελλάδα και Τουρκία είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και την οικοδόμηση διμερών σχέσεων προς όφελος των δύο λαών, αλλά και συνολικά για τους λαούς της περιοχής

Associated Press

Η ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης σε Ελλάδα και Τουρκία είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και την οικοδόμηση διμερών σχέσεων προς όφελος των δύο λαών, αλλά και συνολικά για τους λαούς της περιοχής
Ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία κατέθεσαν προς τον υπουργό Εξωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται:

«Οπως φαίνεται από πολλά δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα, που δεν έχουν διαψευστεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση, αναδεικνύονται μια σειρά από ζητήματα στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν την ύπαρξη επιστολής του πρωθυπουργού της Τουρκίας προς τον κ. Παπανδρέου, με προτάσεις για δημιουργία επιτροπών και συμβουλίων μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση σε διμερή βάση σειράς ζητημάτων που αφορούν το Αιγαίο, τα σύνορα, τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο, τις μειονότητες, το δίκαιο της θάλασσας κ.λπ.».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Εξακολουθεί να θεωρεί η κυβέρνηση ότι η μόνη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας που πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, ή υπάρχουν άλλες προσεγγίσεις και ποιες είναι αυτές.
  • Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την ύπαρξη της επιστολής του κύριου Ερντογάν σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα και αν ναι, γιατί δεν ενημέρωσε μέχρι τώρα και δεν απέρριψε τις όποιες απαράδεκτες διεκδικήσεις και αιτιάσεις.
  • Πώς επηρεάζει η απόφαση για την ενεργοποίηση από την 1η του Μάρτη του Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ CAOC-4 στη Λάρισα και η μη αναγνώριση των εθνικών συνόρων σε όλη τη ζώνη ευθύνης του κέντρου αυτού τις διεκδικήσεις της Τουρκίας για διχοτόμηση του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες «προειδοποιήσεις» για το Αιγαίο (2018-06-07 00:00:00.0)
Η αναβάθμιση των τουρκικών διεκδικήσεων αντανακλά ευρύτερους ανταγωνισμούς (2018-01-06 00:00:00.0)
Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (2017-03-07 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις (2003-09-18 00:00:00.0)
Αναμένεται «τρικυμία» στο Αιγαίο (2002-01-03 00:00:00.0)
ΝΑΙ στον ευρωστρατό και στις τουρκικές απαιτήσεις (2001-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ