Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ
Αγωνιώδης προσπάθεια να σώσει το κυβερνητικό προφίλ

Να επιτεθεί στο ΚΚΕ, επειδή αποκαλύπτει τις επιδιώξεις του «κοινωνικού διαλόγου», επέλεξε χτες ο υφυπουργός Εργασίας, στη διάρκεια συζήτησης Ερώτησης για τους σχολικούς φύλακες

Οσο κι αν δυσκολεύονται να το «χωνέψουν» οι υπηρέτες του κεφαλαίου, η εργατική τάξη και η πρωτοπορία της, το ΚΚΕ, δε θα σκύψουν το κεφάλι σε κανένα «διάλογο»

Eurokinissi

Οσο κι αν δυσκολεύονται να το «χωνέψουν» οι υπηρέτες του κεφαλαίου, η εργατική τάξη και η πρωτοπορία της, το ΚΚΕ, δε θα σκύψουν το κεφάλι σε κανένα «διάλογο»
Αντί να δώσει στη Βουλή απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου για την αναγνώριση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των σχολικών φυλάκων, ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης βρήκε ευκαιρία να στραφεί κατά του ΚΚΕ, το οποίο σταθερά καταγγέλλει τον προσχηματικό διάλογο που γίνεται για το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, στη δευτερολογία του - όταν από τον Κανονισμό δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταπάντησης από τον βουλευτή - είπε ότι «ξεκίνησε σήμερα ο διάλογος του υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς φορείς, παρά τα προβλήματα και εμπόδια που επιχείρησαν να θέσουν για να ματαιώσουν το διάλογο, επιδιώκοντας, όμως, στην ουσία να αποκρύψουν την απουσία θέσεων και προτάσεων».

Δήλωσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, επειδή είναι σε εξέλιξη «οι διαδικασίες διαλόγου» για το Ασφαλιστικό και υπαινίχθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση για αναβολή σε μια προσπάθεια «να παρεμποδιστεί ο διάλογος». Ο υφυπουργός προχώρησε παραπέρα και μπερδεύοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με τον προσχηματικό «κοινωνικό διάλογο» για το Ασφαλιστικό, είπε ότι «είμαστε εδώ για να συμμετάσχουμε στο θεσμοθετημένο διάλογο τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο, όσο και με τους κοινωνικούς φορείς και είναι ευχάριστο ότι ο συνάδελφος βουλευτής συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου και είμαι βέβαιος ότι το δικαίωμα αυτό που διεκδικεί και αναγνωρίζει για τον εαυτό του, το διεκδικεί και το αναγνωρίζει σε όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς».

Για την ουσία της Επίκαιρης Ερώτησης, ο υφυπουργός αρκέστηκε να πει ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου» και το θέμα των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των σχολικών φυλάκων.

Στην παρέμβασή του, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε, αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ότι ο προσχηματικός διάλογος που γίνεται «είναι συγκεκριμένος για να ψαλιδίσει και άλλα ασφαλιστικά δικαιώματα».

Για την περίπτωση των σχολικών φυλάκων, είπε ότι υπάρχει το παράδοξο από το 2001 μέχρι το 2004 να τους έχουν αναγνωριστεί μισθολογικά δικαιώματα και από το 2004 μέχρι το 2007 να υπάρχουν δήμοι που τους αρνούνται την αναγνώριση της μισθολογικής εξέλιξης. Μάλιστα, υπογράμμισε ο βουλευτής, το ίδιο το κράτος με νομοθετική ρύθμιση αναγνωρίζει μισθολογικά την προϋπηρεσία τους και από την άλλη δεν αναγνωρίζει την ταυτόχρονη κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Ζήτησε, δε, να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα με νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη αναγνώριση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των σχολικών συμβούλων με κάλυψη από το κράτος των εισφορών απέναντι στο ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ