Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην ίδια όχθη εργοδότες και εργατοπατέρες

Στοχοπροσηλωμένοι στη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» είναι οι εργοδότες

Κανένας διάλογος - απάτη δεν μπορεί να κρύψει τις αληθινές στοχεύσεις των «κοινωνικών εταίρων». (Από τον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας από δυνάμεις του ΠΑΜΕ την περασμένη Δευτέρα)
Κανένας διάλογος - απάτη δεν μπορεί να κρύψει τις αληθινές στοχεύσεις των «κοινωνικών εταίρων». (Από τον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας από δυνάμεις του ΠΑΜΕ την περασμένη Δευτέρα)
Τη στήριξη που θέλει η κυβέρνηση στα αντεργατικά της σχέδια έσπευσαν πρώτες και καλύτερες να δώσουν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος ισχυρίστηκε ότι τη συμμετοχή του στο διάλογο-καρμανιόλα την υπαγορεύει «η δημοκρατική του παιδεία»!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, στην ατζέντα του «διαλόγου» πρέπει να τεθεί η χρηματοδότηση του συστήματος και η εισφοροδιαφυγή, στην οποία όμως ανακάλυψε ότι «εμπλέκονται όλα τα μέρη». Τάχθηκε υπέρ της «ενοποίησης των ασφαλιστικών φορέων» τη στιγμή που είναι γνωστές οι αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους των ενοποιήσεων που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν με τους νόμους Ρέππα και Πετραλιά. Στην ατζέντα έθεσε και το «δημογραφικό», όταν είναι γνωστό ότι και αυτό αξιοποιείται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ για να προωθηθούν επώδυνα μέτρα στο όνομα της γήρανσης, ενώ την ίδια στιγμή η ανεργία στη χώρα μας και στην ΕΕ, που αυξάνεται ραγδαία, αφήνεται στο περιθώριο της «προβληματικής» των κοινωνικών εταίρων.

Θέλοντας μάλιστα να κρύψει τις πομπές της ΓΣΕΕ για την απροκάλυπτη κάλυψη που δίνει στην αντιασφαλιστική επίθεση, με ανακοίνωσή της η πλειοψηφία σκόπιμα ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο «δεσμεύτηκε» πως τα όρια ηλικίας δεν είναι θέμα συζήτησης.

Αναποτελεσματικές και επιδερμικές χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος και ζήτησε να δοθούν λύσεις με καθαρές κατευθύνσεις. Και αυτά, όταν με το νόμο Ρέππα καρατομήθηκαν ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και όταν πάνω από το κεφάλι τους επικρέμεται η «δαμόκλειος σπάθη» της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Ασφαλιστικό τους.

Τη ΓΣΕΒΕΕ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Ν. Σκορίνης (στέλεχος του ΣΥΝ), που δήλωσε την παρουσία του στο διάλογο - απάτη, γιατί όπως είπε η ΓΣΕΒΕΕ «δεν είναι απ' αυτούς που δραπετεύουν στα δύσκολα...».

«Απαιτούνται αποφασιστικές απαντήσεις» είναι η γραμμή που χάραξε ο ΣΕΒ, διά του προέδρου του Δ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος μάλιστα προδιέγραψε επίθεση διαρκείας καθώς όπως είπε το «Ασφαλιστικό χρειάζεται συνεχείς παρεμβάσεις και ρυθμίσεις». Απαίτησε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει ακόμα και αν ο διάλογος δεν καταλήξει και έθεσε ως ζητήματα συζήτησης τη δημιουργία του 2ου και 3ου πυλώνα, τασσόμενος ουσιαστικά υπέρ ενός συστήματος των τριών πυλώνων, το γνωστό και ως «μοντέλο Πινοσέτ». Επιπλέον στις δηλώσεις του άφησε ανοιχτή την αύξηση ορίων ηλικίας και τη μείωση συντάξεων, σε περίπτωση που δεν πετύχουν τα άλλα μέτρα, όπως η περιστολή των δαπανών..!

Τις θέσεις και τις απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων πρόβαλε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκης και ζήτησε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ειδικά για τον ΟΑΕΔ, την κατάργηση των «πρόωρων συντάξεων», να τεθεί πλαφόν στις δαπάνες υγείας και η σύνταξη να γίνει «ανταποδοτική» και να υπολογίζεται στο σύνολο των εισφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ