Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
Αμεσες προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και πληρωμές των γιατρών

Ανακοίνωση ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στα δημόσια νοσοκομεία την ερχόμενη Δευτέρα

Την πληρωμή όλων των οφειλόμενων εφημεριών και των προσαυξήσεων από 1.1.2009 και κατώτερο μισθό 1.700 ευρώ με ανάλογες αυξήσεις στις υπόλοιπες βαθμίδες προτάσσει για διεκδίκηση η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών με την απεργία στις 30.11.2009 που προκήρυξε η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τους γιατρούς, καθώς η σύσταση των 1.000 θέσεων και η αύξηση του πλαφόν των συνολικών αποδοχών δεν είναι ουσιαστική απάντηση στα οξυμένα προβλήματα» υπογραμμίζει η ΔΗΠΑΚ και τονίζει: «Απάντηση είναι να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εδώ και τώρα, η άμεση πρόσληψη όλων των ανέργων γιατρών με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική σχέση εργασίας, το σταθερό 6ωρο - 5ημερο - 30ωρο, με 1 εφημερία την εβδομάδα και οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και όχι να είναι συμπλήρωμα οι εφημερίες».

  • Η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ «Ευαγγελισμού» στα πλαίσια της απεργίας οργανώνει τη Δευτέρα συγκέντρωση των γιατρών στα επείγοντα, ώρα 9 πμ.
Εκθετη και για την πανδημία

«Η κυβέρνηση ζητά την υπερπροσφορά των γιατρών με αφορμή τη νέα γρίπη!» επισημαίνει σε άλλο σημείο η ΔΗΠΑΚ και υπογραμμίζει: «Την προσφορά στον ασθενή, όσοι τουλάχιστον θέλουμε να ζούμε μ' ένα αξιοπρεπή μισθό και ανθρώπινα ωράρια, ποτέ δεν αρνηθήκαμε, ούτε τώρα! Εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, που έχουν φροντίσει να είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι δημόσιες υπηρεσίες ΠΦΥ - πρόληψης, να μη λειτουργούν 150 κρεβάτια ΜΕΘ, να λειτουργούν τα νοσοκομεία με προσωπικό ασφαλείας, και να ασκεί πολιτική μόνο με το εμβόλιο».

Συμπαραστάτη η κυβέρνηση έχει τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ, την ΠΑΣΚΕ και ΔΗΚΝΙ με αρωγό την ΑΕΓ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους γιατρούς ότι κάτι «θετικό» κάνει η κυβέρνηση υπογραμμίζει η ΔΗΠΑΚ και τονίζει: «Λένε ψέμματα. Στηρίζουν τις ανατροπές στην υγεία, στις εργασιακές σχέσεις, κάνουν γαργάρα το αίτημα της ΔΗΠΑΚ για μονιμοποίηση των επικουρικών και ζητάνε επαναδιαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης που ανοίγει το δρόμο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας».

  • Με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι απ' την απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας εξαιρείται κάθε γεγονός που αφορά στην αντιμετώπιση των περιστατικών της επιδημίας της γρίπης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ