Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ «KLEENWAY»
Να πάρει θέση η διοίκηση του ΤΕΙ

Δε γίνεται η διοίκηση του Ιδρύματος να σιωπά μπροστά στην τρομοκρατία που ασκείται μέσα στο χώρο του, σημειώνει το σωματείο

Να πάρει θέση για την κατάσταση των εργαζομένων στην καθαριότητα του Ιδρύματος Λάρισας μέσω της εργολαβικής εταιρείας «Kleenway» ζητά από το ΤΕΙ Λάρισας το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Νομού Λάρισας. Οπως έχει καταγγείλει το σωματείο, η εργοδοσία όχι μόνο χρωστά δεδουλευμένα μηνών σε 21 εργαζόμενες, αλλά με απολύσεις και εκβιασμούς επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει για να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματά τους.

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο καταγγέλλει ότι «οι εργαζόμενοι ζουν μια αφόρητη κατάσταση, ενώ η εργοδοτική τρομοκρατία και οι εκβιασμοί είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στο χώρο του ΤΕΙ». Επίσης, υπογραμμίζει: «Η ασυδοσία των συγκεκριμένων εταιρειών ενοικιαζόμενων εργατών έχει τη στήριξη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αφού, με τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 1998, παραχώρησε την καθαριότητα δημοσίων κτιρίων (Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Νομαρχίες) στα συνεργεία και τους εργολάβους καθαριότητας δίνοντάς τους, τη δυνατότητα να κερδοσκοπούν και να μεταχειρίζονται τους εργάτες ως φθηνό και αναλώσιμο υλικό».

Και καλεί τη διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας που ανέθεσε την καθαριότητα στη συγκεκριμένη εταιρεία, να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση τόσο για την κατάφωρη παραβίαση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και διεκδικεί:

  • Ανάκληση των απολύσεων.
  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ. καθαριστών/καθαριστριών).
  • Πρόσληψη των εργαζομένων από τα ΤΕΙ με καθεστώς πλήρους και σταθερής εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ