Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ GA FERRIES
Η πάλη με τα ταξικά τους σωματεία έφερε αποτέλεσμα

Προκλητική η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που αναζητά εύσημα, όταν χιλιάδες εργάτες πλήττονται από την εφοπλιστική ασυδοσία

Στην καταβολή των δεδουλευμένων οδήγησε ο πολύμηνος αγώνας που έδωσαν οι ναυτεργάτες της GA FERRIES μαζί με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Μέχρι και χτες είχαν εξοφληθεί τα πληρώματα των πλοίων «ΡΟΜΙΛΝΤΑ», «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ», «ΤΖΕΤ ΦΕΡΙ Ι» και «ΜΙΛΕΝΑ». Σήμερα, αναμένεται να πάρουν τα λεφτά τους και οι ναυτεργάτες των υπόλοιπων 4 πλοίων της εταιρείας. Οι ναυτεργάτες επέβαλαν, να ληφθεί σχετική απόφαση, ώστε τα χρήματα να καταβληθούν από το ΝΑΤ, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει τα λεφτά του από τον πλειστηριασμό των πλοίων. Παράλληλα, ανάγκασαν την κυβέρνηση μέσω της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη να δεχτεί την τροποποίηση του ν.1220/1981, ώστε να προστατεύονται και οι ναυτεργάτες που εγκαταλείπονται από τους εφοπλιστές στην ελληνική επικράτεια.

Με χτεσινή της ανακοίνωση, η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λ. Κατσέλη, προκαλώντας τους ναυτεργάτες, προσπάθησε να εμφανίσει ως δικό της «έργο» την καταβολή των δεδουλευμένων των εγκαταλειμμένων ναυτεργατών του Αγούδημου, αναφέροντας μάλιστα σε σχετικό δελτίο Τύπου ότι «με την απόφαση αυτή λύθηκε αισίως ένα πρόβλημα που ταλάνιζε από τον περασμένο Σεπτέμβριο το λιμάνι και τους ναυτικούς». Ομως το πρόβλημα για τους ναυτεργάτες του Αγούδημου υπάρχει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ενώ εγκαταλειμμένοι και απλήρωτοι υπάρχουν ναυτεργάτες και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Απλήρωτοι και εγκαταλειμμένοι στο λιμάνι του Λαυρίου βρίσκονται κοντά ένα χρόνο οι ναυτεργάτες του ελληνικού φορτηγού πλοίου «ΕΥΡΥΠΟΣ» της εταιρείας «EYRIPOS K». Η «SEA STAR ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» έχει εγκαταλείψει δύο φορτηγά πλοία και τα πληρώματά τους. Το ένα στο λιμάνι της Ελευσίνας από τις 12 Αυγούστου και το δεύτερο στο λιμάνι της Χαλκίδας την περασμένη βδομάδα, στις 13 Νοέμβρη.

Την ίδια στιγμή, η εφοπλιστική προκλητικότητα εντείνεται. Χτες, η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας επανήλθε με νέο δελτίο Τύπου, στο οποίο επισυνάπτει ανακοίνωση της εταιρείας ΚΑΛΛΙΣΤΗ, θυγατρική της γαλλικής εταιρείας «CORSICA FERRIES», για να ...εξηγήσει ότι απέσυρε το πλοίο της «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» από την ακτοπλοΐα, επειδή δεν εφαρμόζεται πλήρως ο κανονισμός της ΕΕ 3577/92 που προβλέπει το διωγμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα από τα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ