Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Φίλιπ Κάρτερ, αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, υπεύθυνος για τις πολιτικές κράτησης στο Γκουαντάναμο, υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, όπως ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπράιαν Γουΐτμαν. Στα μέσα Νοέμβρη είχε υποβάλλει την παραίτησή του και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τις πολιτικές κράτησης Γκρέγκορι Κρεγκ.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Επίσημη διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί από χτες ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν όπου ανάμεσα στα άλλα αναμένεται να έχει συνομιλίες με το Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν για ζητήματα σχετικά με την Ενέργεια, τις διμερείς οικονομικές συμφωνίες κ.ά.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους τα ξημερώματα της Πέμπτης στο νότιο Λονδίνο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά η οποία εξαπλώθηκε σε πολλά συγκροτήματα κατοικιών στο Πέκαμ, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν αυξηθεί κατά 62% από το 1990 έως το 2005 στη Βραζιλία, κυρίως λόγω των αλλαγών στην εκμετάλλευση της γης καθώς και της αποψίλωσης των δασών του Αμαζονίου, ανέφερε έκθεση του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της χώρας.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των ΗΠΑ προσέφυγε χτες η Νότια Κορέα κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για τη θέσπιση μέτρων που προκάλεσαν αύξηση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων χάλυβα. Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μέρες αφότου οι Πρόεδροι ΗΠΑ και Ν. Κορέας «δεσμεύονταν» ότι θα συνεργαστούν για την προώθηση συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου που έχει υπογραφεί εδώ και δύο χρόνια.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για το αν απελευθερώθηκε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Ariana» από Σομαλούς πειρατές καθώς η ουκρανική κυβέρνηση το διέψευσε χτες. Νωρίτερα, ο απεσταλμένος της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ) στη Σομαλία επέκρινε χτες τους διεθνείς «δωρητές» για τη χώρα λέγοντας ότι απ' τις υποσχέσεις για οικονομική βοήθεια ύψους 250.000.000 δολαρίων προς την κυβέρνηση της χώρας έχουν δώσει μόλις το 30%. Ως εκ τούτου, οι περίπου 5.100 κυανόκρανοι της Α.Ε. που συμμετέχουν στην αποστολή του Οργανισμού στη Σομαλία παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, απ' τον περασμένο Απρίλη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ