Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Σε άθλια κτιριακή κατάσταση βρίσκεται το 54ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι χώροι είναι απαράδεκτοι και δεν καλύπτουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να αλλάζουν σχολείο. Να σημειωθεί ότι ενώ δεν πρόκειται για ένα διαπολιτισμικό σχολείο, το 70% των μαθητών είναι παιδιά μεταναστών χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές τάξεις που προβλέπονται και το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται τόσο η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όσο και η Αυτοδιοίκηση καθώς η απόδοση των ευθυνών από τη νομαρχία στο δήμο και αντίστροφα επιδείνωσαν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι απαραίτητες εργασίες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για το ζήτημα της επίλυσης του κτιριακού προβλήματος και των μεγάλων ελλείψεων σε υποδομές και εξοπλισμό στο σχολείο.

-- Στην περιοχή Λαγκάδας Συκιάδας του Δήμου Ομηρούπολης του Νομού Χίου, εδώ και δύο δεκαετίες έχουν εγκατασταθεί ιχθυοκλωβοί διαφόρων εταιρειών, προξενώντας ανεπανόρθωτη καταστροφή στο θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ οι υποσχέσεις που δόθηκαν έπειτα από διαμαρτυρίες των κατοίκων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου ότι θα πραγματοποιήσει μελέτη, καθώς επίσης και από τις εταιρείες ότι θα απομακρυνθούν, δεν έχουν υλοποιηθεί. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό πώς δίνονται άδειες από την πολιτεία για την εγκατάσταση ιχθυοκλωβών χωρίς χωροταξική μελέτη και πότε θα γίνει περιβαλλοντική μελέτη, με ποιο επιστημονικό σκεπτικό ανανεώνονται αυτές για δύο δεκαετίες και πότε θα γίνει η απομάκρυνση των ιχθυοκλωβών, πώς προστατεύεται η υγεία των πολιτών από την μετάδοση ασθενειών από τα ψάρια των ιχθυοκλωβών στους άγριους πληθυσμούς που έρχονται σε επαφή και τα οποία καταναλώνονται από τους πολίτες και πώς προστατεύεται ο αρχαιολογικός ενάλιος χώρος του Δελφινιού και του Αγ. Στεφάνου.

-- Για τα προβλήματα στην παραγωγή και διάθεση των ακτινιδίων και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες: Το θέμα της πολύ χαμηλής τιμής που αγοράζουν οι έμποροι, πράγμα που συνδέεται με τις αθρόες εισαγωγές ακτινιδίων από άλλες χώρες, τις πολύ μεγάλες δαπάνες για την εγκατάσταση φυτειών και τις καλλιεργητικές φροντίδες, τη στήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων για να δημιουργήσουν επαρκή υποδομή για την αποθήκευση - συντήρηση, συσκευασία - τυποποίηση και εμπορία της παραγωγής, την επέκταση μέχρι τέλος του χρόνου της ασφαλιστικής κάλυψης των ακτινιδίων από τον ΕΛΓΑ, με πλήρη (100%) αποζημίωση για όλες τις προξενούμενες ζημιές. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος σε Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό επισημαίνουν ότι τα παραπάνω έρχονται σε μεγάλο βαθμό σε αντίθεση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ότι οι διεκδικήσεις με τέτοια αιτήματα αποτελούν μονόδρομο για τους παραγωγούς, αν θέλουν να επιβιώσουν και η κυβέρνηση οφείλει να τα κάνει δεκτά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοντά στους πληγέντες αγρότες κλιμάκιο του ΚΚΕ (2021-06-10 00:00:00.0)
Νέα Ερώτηση του ΚΚΕ για τους ροδακινοπαραγωγούς (2014-09-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-09-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-03-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-01-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-12-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ