Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρέπει και να φαίνεται...

Γρηγοριάδης Κώστας

Φαίνεται ότι οι παλιότερες ξαφνικές επισκέψεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στα νοσοκομεία (Λαϊκό, υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο), καθώς και η εγχείρησή του στο Ιπποκράτειο τον έπεισαν ότι η δυνατότητα πρόσβασης στις μονάδες υγείας απλοποιείται, όταν απευθυνθείς στις ιδιωτικές μονάδες υγείας, όπου βέβαια ισχύουν οι τιμές και οι κανόνες της αγοράς.

Ετσι, προχτές, για μια απλή διαγνωστική εξέταση επέλεξε το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», που εγκαινιάστηκε προεκλογικά (9.2.2000) με την ανακοίνωση ότι το νοσήλιο θα είναι παρόμοιο με αυτό των ιδιωτικών κλινικών. Μάλιστα, στις 4.2.2000 δυο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού δημοσιοποίησαν μια αίτηση αναίρεσης του δημοσίου στην οποία αναφέρεται επί λέξει: «Το εν λόγω νοσοκομείο (σ.σ. «Ερρίκος Ντυνάν») δεν είναι φιλανθρωπικόν, ούτε μη κερδοσκοπικόν. Πρόκειται περί κερδοφόρου επιχειρήσεως, προσιτής μόνο εις τους πλουσίους».

Αν την επιλογή αυτή τη δει κανείς και στο φόντο της λεγόμενης «μεταρρύθμισης του ΕΣΥ» είναι αποκαλυπτική και για τα σχέδια της κυβέρνησης σε σχέση με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Οσο κι αν ξελαρυγγίζονται οι υπουργοί της κυβέρνησης -με πρώτον τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο- για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας τελικά δεν πείθουν.

Γιατί, πέραν των άλλων αιτιάσεων η γυναίκα του Καίσαρα δε φτάνει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται...

Υ.Γ. Να σημειώσουμε ακόμη, ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε άλλες εκσυγχρονιστικές δυνάμεις. Στο αμφιθέατρό του έκανε (7.10.2000) ο ΣΥΝ την Πανελλαδική Συνδιάσκεψή του για την υγεία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ