Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Κατοχή διαρκείας

Η κατοχή διευρύνεται με το ...όραμα του Νομπελίστα «ειρήνης» Ομπάμα
Η κατοχή διευρύνεται με το ...όραμα του Νομπελίστα «ειρήνης» Ομπάμα
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Αναγκαστική» χαρακτήρισε την ανακοίνωση ημερομηνίας αποχώρησης των αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, προκειμένου να μη θεωρηθεί η χώρα «αμερικανικό προτεκτοράτο»... Την ίδια στιγμή προετοιμάζεται η γιγαντιαία αποστολή κατοχικών ενισχύσεων στο Αφγανιστάν με 33.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ και περισσότερους από 7.000 από το ΝΑΤΟ και οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σπεύδουν να υπογραμμίσουν ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται «να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν για πολλά χρόνια»...

Στο Αφγανιστάν βρέθηκε χτες και ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούντενμπεργκ υποστηρίζοντας ότι «ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν μπορεί να κερδηθεί με στρατιωτικά μέσα», αναφέροντας ωστόσο ότι η παρουσία του κατοχικού στρατού είναι «απαραίτητη για την προστασία των αμάχων.

Την αποχώρηση του από το Αφγανιστάν ανακοίνωσε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Κάι Ειντε, ζητώντας την αντικατάστασή του από τον ΓΓ του ΟΗΕ, με τους διπλωμάτες των κατοχικών δυνάμεων να κρίνουν τη θητεία του αναποτελεσματική και να τον κατηγορούν για υποτίμηση της νοθείας στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν, οι πέντε Αμερικανοί φοιτητές φέρονται ότι έφτασαν στη χώρα για να ενισχύσουν τη «τζιχάντ», τον «ιερό πόλεμο» των ισλαμιστών και αναμένεται να απελαθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ