Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Διαμαρτυρία δημοσίων υπαλλήλων

ΡΩΜΗ.--

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν χτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας - τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Νάπολη - ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα. Τις συγκεντρώσεις διοργάνωσε μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας, η CGIL.

Σημειώνεται πως η CGIL διοργάνωσε από μόνη της τις χτεσινές κινητοποιήσεις καθώς διαφωνεί με την απόφαση των άλλων συνδικαλιστικών ενώσεων - CISL και UIL - να συμφωνήσουν σε νέες συλλογικές συμβάσεις με την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες στη Ρώμη φοιτητές οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους συγκεντρωμένους να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών, τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 φοιτητές, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Σε μια παρόμοια συγκέντρωση στο Τορίνο, άλλοι δέκα φοιτητές και τουλάχιστον 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ