Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ - ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε το ΚΚΕ

Το φορομπηχτικό αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων κατήγγειλε η βουλευτής του Κόμματος Δ. Μανωλάκου, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Tην απόσυρση της φορομπηχτικής τροπολογίας που αυξάνει τους έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν κατά βάση τα λαϊκά στρώματα και επαναφέρει το φόρο γονικής παροχής, η οποία μάλιστα κατατέθηκε σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο, για τα δάση της Ανατολικής Αττικής, ζήτησε χτες το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας και είπε ότι είναι ληστρική πολιτική η φοροεπιδρομή μέσω των έμμεσων φόρων. Ζητάμε, είπε, την απόσυρση γιατί η τροπολογία στρέφεται κατά των λαϊκών στρωμάτων και είναι συνεπέστατη με την κυβερνητική πολιτική. Τόνισε ότι κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο και υπενθύμισε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση καταψήφιζαν αντίστοιχες τροπολογίες. Κατήγγειλε δε ότι από το πρώτο κιόλας άρθρο της τροπολογίας δίνεται «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση αφού αναφέρει ότι το οριστικό ύψος του φόρου της γονικής παροχής θα καθοριστεί μετά το τέλος της «κοινωνικής διαβούλευσης».

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησαν και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κριτική δέχθηκε η κυβέρνηση και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσής είπε ότι συμμερίζεται την κριτική των βουλευτών, αφού ήταν δέσμευση του ΠΑΣΟΚ να μη συζητούνται τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, αλλά είπε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν μπορεί να αποσυρθεί επειδή ισχύει από τη μέρα κατάθεσής της. Ισχυρίστηκε δε προκλητικά και δημαγωγικά ότι η βούληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει στο μέλλον καμία τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο!

Η παριστάμενη υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη είπε ότι την εκφράζουν όσα είπε ο Χ. Παπουτσής και έριξε το «μπαλάκι» στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος θα παραστεί αύριο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις ως προς το περιεχόμενο της τροπολογίας. Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου φρόντισαν από χτες να δικαιολογήσουν τόσο το επείγον της κατάθεσης, όσο και το φορομπηχτικό χαρακτήρα των μέτρων, λέγοντας ότι αν η τροπολογία καθυστερούσε 15 ακόμα μέρες, το Δημόσιο θα είχε απώλεια 300 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ