Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Ευθύνη του κράτους η μετακίνηση των ΑμΕΑ

Ερώτηση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση παιδιών με αναπηρία και των γονιών τους έξω από το υπουργείο Παιδείας
Από παλιότερη κινητοποίηση παιδιών με αναπηρία και των γονιών τους έξω από το υπουργείο Παιδείας
Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί με τη μετακίνηση των ΑμΕΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνεται το απαράδεκτο γεγονός να σταματήσει η μετακίνηση των ΑμΕΑ από τα σπίτια τους προς τα Ειδικά Σχολεία γιατί το Υπουργείο δεν έδωσε τα απαραίτητα κονδύλια στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης για την ανανέωση των συμβάσεων με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

Η κατάσταση αυτή αναστατώνει όλες τις οικογένειες που αλλάζουν το πρόγραμμα τους, έχοντας επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών.

Οι ευθύνες για την εξέλιξη αυτή βαραίνουν την κυβέρνηση που δεν έδωσε έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια και εντάσσεται στο σχεδιασμό της, τέτοιου είδους κοινωνικές υπηρεσίες που πρέπει να παρέχονται αποκλειστικά από το δημόσιο, δωρεάν, με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και με όρους ασφάλειας και όχι να μετατρέπονται σε εμπόρευμα που καλούνται να πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες αλλά και εκθέτει τα παιδιά σε κινδύνους

Αυτό αποδεικνύεται και από τη μείωση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν τις κοινωνικές δαπάνες. Ευθύνεται όμως και η διοίκηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, γιατί δεν απαίτησε έγκαιρα τα κονδύλια από την κυβέρνηση και δεν ανανέωσε τις συμβάσεις. Η μετακύλιση των ευθυνών από την Κυβέρνηση στη Νομαρχία και το αντίθετο είναι πολιτικός εμπαιγμός των οικογενειών».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την αρμόδια υπουργό αν θα δοθούν άμεσα τα κονδύλια για να γίνουν οι μετακινήσεις των ΑΜΕΑ και θα δίνονται έγκαιρα τα σχετικά κονδύλια για να μην ξανασυμβεί το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Ρωτούν ακόμα τι μέτρα θα πάρει ούτως ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των παιδιών, να δημιουργηθεί δημόσιο, δωρεάν δίκτυο μεταφοράς όλων των παιδιών με το απαραίτητο μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και με όρους ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ