Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδραστικό εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου

Ενάντια στο Σύμφωνο Σταθερότητας τάχθηκαν εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γ. Τούσσας και ο Ν. Καραθανασόπουλος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Tη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στο «Επικαιροποιημένο Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» εξέφρασαν ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γ. Τούσσας και ο βουλευτής Ν. Καραθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου στις Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης, είπε ο Γ. Τούσσας, είναι συνέχεια προηγούμενων προγραμμάτων προκειμένου να υλοποιηθούν οι αντιλαϊκοί στόχοι της στρατηγικής της Λισαβόνας και του προγράμματος εξόδου από την κρίση που επεξεργάστηκαν τα επιτελεία της ΕΕ και του κεφαλαίου. Τα μέτρα που προτείνονται, συνέχισε, δεν είναι ούτε καινούρια, ούτε προσωρινά, Αντίθετα, είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το μάρμαρο με μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και γενικότερα με τη μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Δε φιλοδοξούμε να κάνουμε «εποικοδομητικές» προτάσεις που να κινούνται στη λογική του «ευρωμονόδρομου», διευκρίνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος. Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για «καλούς και κακούς υπουργούς», τόνισε ότι οι εκάστοτε υπουργοί είναι ικανότατοι στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν ταχθεί να υπηρετούν. Εμείς, είπε ο βουλευτής, δεν πρόκειται να συμβάλουμε με κανέναν τρόπο στην «αντιλαϊκή διαβούλευση» για το «πρόγραμμα σταθερότητας» και καλούμε το λαό σε ανυπακοή και απειθαρχία ενάντια στις πολιτικές του ευρωμονόδρομου.

Οση συζήτηση και να γίνει στη Βουλή, κατέληξε ανάμεσα σε άλλα ο Ν. Καραθανασόπουλος, δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό, αφού με τη συμφωνία των κομμάτων που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ η χώρα έχει εκχωρήσει σοβαρά κυριαρχικά δικαιώματα στα διάφορα διευθυντήρια των Βρυξελλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ