Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ: Μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας από πλευράς περιβάλλοντος και ιαματικού νερού, το Παρανέστι στο Νομό Δράμας, καταστρέφεται σταδιακά από την αδιαφορία των αρμόδιων τοπικών και κρατικών αρχών. Στην περιοχή βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά του Δήμου Παρανεστίου τα οποία είναι υποβαθμισμένα, ανενεργά σε καθεστώς χρόνιας εγκατάλειψης. Ο δρόμος από το Παρανέστι προς τα λουτρά είναι για χρόνια χωρίς συντήρηση και υπάρχει κίνδυνος για τους οδηγούς καθώς υπάρχουν αρκετές κατολισθήσεις. Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά το κράτος και την Αυτοδιοίκηση (Νομαρχία, Δήμος κλπ.). Θεωρώντας ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε ο λαός της περιοχής να μπορεί να έχει ασφαλή πρόσβαση και να απολαμβάνει τα ευεργετικά αποτελέσματα των ιαματικών λουτρών της περιοχής με την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών, την αναβάθμιση των δασικών δρόμων και τη δημιουργία ξενώνα για τη λειτουργία των λουτρών τη χειμερινή περίοδο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει από τη χρόνια εγκατάλειψη των ιαματικών λουτρών στο Παρανέστι του Νομού Δράμας.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές υπέστη σχεδόν το σύνολο των παραλιακών δήμων της χερσονήσου της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, από την αιφνιδιαστική άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Το κόστος των ζημιών αναμένεται να είναι μεγάλο, αφού δρόμοι είναι αδιάβατοι, προκυμαίες και προβλήτες διαλυμένες, κράσπεδα σπασμένα και γκρεμισμένα, κολόνες της ΔΕΗ πεσμένες, δίκτυα αχρηστευμένα. Στην περιοχή της Τορώνης υπάρχουν αξιοσημείωτες ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια (υπόγεια). Τα νερά στις περισσότερες περιοχές μαζεύτηκαν με μηχανήματα των δήμων. Η εικόνα που άφησαν όμως πίσω τους τα κύματα είναι αποκαλυπτική. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, αν θα καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής και αν θα κατασκευαστούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιολισθητικά έργα στους δήμους και στους οικισμούς.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Σοβαρά καθημερινά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι λόγω της έλλειψης προσωπικού στις διοικητικές υπηρεσίες στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας και στα υποκαταστήματα Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Η κατάσταση εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού είναι επιεικώς απαράδεκτη. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε άμεσα να προσληφθεί όλο το αναγκαίο και μόνιμο προσωπικό, τι προτίθεται να πράξει ώστε να μη σταματήσει ούτε στιγμή η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων και των οικογενειών τους, τι προτίθεται να πράξει ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των ασφαλισμένων στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2008-11-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-05-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-03-13 00:00:00.0)
Σκάνδαλο η μη λειτουργία των ιαματικών λουτρών (2000-08-30 00:00:00.0)
Σκανδαλώδες ξεπούλημα των Λουτρών (2000-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ