Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΛΛΗΝΗ
Σκανδαλώδες ξεπούλημα των Λουτρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα στο Βαρθολομιό η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

«Λουκέτο» έβαλε στο υδροθεραπευτήριο η πολυεθνική TUI
«Λουκέτο» έβαλε στο υδροθεραπευτήριο η πολυεθνική TUI
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σκανδαλώδες ξεπούλημα των ιαματικών λουτρών Κυλλήνης και τη συγκρότηση ενός δυναμικού μετώπου πάλης ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, διοργανώνει σήμερα στις 9 μ.μ. στην πλατεία Βαρθολομιού, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης.

Διανύουμε τον 4ο χρόνο από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ξεπούλησε έναντι «πινακίου φακής» τη δημόσια περιουσία των Λουτρών Κυλλήνης στην πολυεθνική TUI, μέσω της «Grecotel» του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα «έβγαλε στο σφυρί» το νέο υπερσύγχρονο υδροθεραπευτήριο με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.000 - 6.000 ασθενών ημερησίως, που μόλις πρόσφατα κόστισε στον ελληνικό λαό 6,6 δισ. δραχμές, το παλιό υδροθεραπευτήριο, τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του ΞΕΝΙΑ (συνολικής έκτασης κτισμάτων 29.300 τ.μ.), το κάμπινγκ και 2.000 στρέμματα παραθαλάσσιας δασικής έκτασης. Ολα αυτά τα ξεπούλησε με τη μορφή της «εκμίσθωσης» για... μισό αιώνα και με μίσθωμα κυριολεκτικά κάτι λιγότερο από ψίχουλα.

Σήμερα η πολυεθνική έχει βάλει λουκέτο στα ιαματικά λουτρά προσφέροντας μαζί με την κυβέρνηση στους εργαζόμενους της περιοχής την ανεργία και στο Νομό Ηλείας την αναπτυξιακή εγκατάλειψη.

Βέβαια, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του Κόμματος, ακόμα και μια μελλοντική λειτουργία της ιαματικής μονάδας θα είναι αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών της TUI και της «Grecotel».

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ τονίζει ότι η ιδιωτικοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Κυλλήνης εντάσσεται στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της προώθησης ενός εμπορικού συστήματος υγείας που επιβάλεται από την ΕΕ και τη ΟΝΕ. Σ' αυτή την πολιτική η κυβέρνηση βρήκε υποστηριχτές τη ΝΔ και τον ΣΥΝ που στήριξαν απροκάλυπτα την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των Ιαματικών Λουτρών Κυλλήνης.

Ευθύνες για την αρνητική αυτή εξέλιξη έχει και ο νομάρχης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, οι δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια και η πλειοψηφία των Εργατικών Κέντρων της περιοχής, που «έβαλαν πλάτες» για το ξεπούλημα, περιμένοντας από την πολυεθνική TUI να τους πετάξει το «κόκαλο» μιας προσδοκούμενης και υποτιθέμενης ανάπτυξης. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, που όλοι βλέπουν τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις από το ξεπούλημα, αντί να οργανώσουν την αντίσταση και την πάλη των εργαζομένων, κάνουν την «πάπια».

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Ηλείας, να συγκροτήσει ένα δυναμικό μέτωπο πάλης ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Ενα μέτωπο πάλης που επείγει να διεκδικήσει:

  • Την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας, τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των εθνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και ως εκ τούτου την καταγγελία της σύμβασης με την «Grecotel» - TUI σε βάρος του ομίλου Δασκαλαντωνάκη.
  • Την άμεση λειτουργία των Λουτρών Κυλλήνης, ενταγμένα σε ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία, που θα παρέχει δωρεάν και υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ