Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Επουσιώδεις τροποποιήσεις - αναλλοίωτη η άθλια κατάσταση

«Κινήσεις κατευνασμού», χαρακτηρίζει τις προχτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας το ΔΣ της ΟΛΜΕ, επισημαίνοντας ότι «η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση εφαρμόστηκε στην πράξη και απέτυχε». Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει ότι οι νέες επουσιώδεις τροποποιήσεις της «μεταρρύθμισης» που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας αφήνουν αναλλοίωτη την άθλια εκπαιδευτική κατάσταση και βρίσκονται στην κατεύθυνση «της καλύτερης εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σημειώνει ότι το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και οι γονείς αμφισβητούν την ουσία των αντιεκπαιδευτικών μέτρων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση στη Μέση Εκπαίδευση, δηλαδή τη μετατροπή του λυκείου σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο και την ασφυκτική υποταγή του στις διαδικασίες πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

«Εξαγγελίες, όπως αυτές του κ. Ευθυμίου, που κινούνται στη λογική των προσθαφαιρέσεων και των "μπαλωμάτων" και γίνονται με βασική επιδίωξη κάθε φορά της προσωρινής εκτόνωσης της κατάστασης, θα πέσουν στο κενό, γιατί δεν αγγίζουν την ουσία των προβλημάτων», προειδοποιεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Προσθέτει δε ότι η επιμονή του υπουργείου Παιδείας σε μια εκτός τόπου και χρόνου πολιτική, που οδηγεί στη βίαιη έξωση των μαθητών από το σχολείο, που τους στερεί και τα τελευταία υπολείμματα δημιουργικής μάθησης και ελεύθερου χρόνου, που τους σπρώχνει στη βαθμοθηρία και τον ανταγωνισμό, που τους παραδίδει ομήρους, στα φροντιστήρια και την παραπαιδεία, δεν είναι μόνο αλαζονική, αλλά και εγκληματική για το μέλλον της νέας γενιάς.

Τέλος, το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτιμά ότι η μόνη υπεύθυνη στάση του υπουργείου Παιδείας είναι η προώθηση των αιτημάτων, που ανέδειξαν οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ