Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας των μαθητών θα συνεχιστεί πιο αποφασιστικά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις «διορθωτικές αλλαγές», που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας

«Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και ο δίκαιος αγώνας των μαθητών και όλων των φορέων της εκπαίδευσης για την κατάργηση των νόμων-λαιμητόμος, η πάλη για ένα ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του υπουργού για τα περιβόητα «διορθωτικά μέτρα» και τα ποσοστά αποτυχίας για τη Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο νέος υπουργός Παιδείας με τις προχτεσινές δηλώσεις και τα μέτρα που εξήγγειλε για τους μαθητές (μετεξεταστέοι, μείωση ύλης κλπ.) έδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά την τακτική της αδιαλλαξίας και της ωμής κοροϊδίας της νεολαίας και του λαού που ακολουθεί συνολικά η κυβέρνηση. Γιατί τα μέτρα αυτά είναι εκπτώσεις που δεν αλλάζουν την ουσία.

Ενώ οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και αποδεικνύουν ότι δεκάδες χιλιάδες μαθητές αναγκάζονται με το νέο σύστημα να εγκαταλείψουν το Λύκειο, "πετιούνται" ουσιαστικά εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο υπουργός, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά, ισχυρίζεται ότι υπάρχει και η επιλογή των ΤΕΕ που πολλοί ακολουθούν. Ολοι γνωρίζουν όμως ότι τα ΤΕΕ είναι η "χωματερή" του εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ ακόμα και οι πιο δύσπιστοι βλέπουν πια, ότι η κυβέρνηση με την αντιμεταρρύθμισή της, μοναδικό στόχο έχει την αποψίλωση του Λυκείου με θύματα κυρίως τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η κυβέρνηση, πετώντας δύο ψίχουλα, προσπαθεί να κοροϊδέψει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με κινήσεις που δεν αγγίζουν την ταξική ουσία της αντιμεταρρύθμισης, αφού αυτό το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα αποτελεί συνειδητή επιλογή της για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Το μαθητικό κίνημα έχει αποδείξει πως δε διασπάται ούτε από την τρομοκρατία, ούτε από τις κάθε λογής εκπτώσεις που κατά καιρούς κάνει η κυβέρνηση. Οι νέοι δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν τα δικαιώματά τους στη ζωή και τη μόρφωση. Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και ο δίκαιος αγώνας των μαθητών και όλων των φορέων της εκπαίδευσης για την κατάργηση των νόμων -λαιμητόμος, η πάλη για ένα ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά.

Η ΚΝΕ θα συμβάλει μ' όλες της τις δυνάμεις στην πάλη της νεολαίας για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα οράματά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ