Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥΣ
Παραδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού που διεξάγει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος για την κατασκευή των δύο νέων ιπποδρόμων σε Μαρκόπουλο και Θεσσαλονίκη, του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο και τη χρηματοδότηση και κατασκευή Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Φαληρικό Ιππόδρομο. Προχτές παραδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης στις πέντε προεπιλεγείσες, από την πρώτη φάση του διαγωνισμού, κοινοπραξίες. Μέχρι τις 30 Οκτώβρη 2000 οι κοινοπραξίες θα πρέπει να καταθέσουν τις οικονομικές και τεχνικές προσφορές και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής μίας εκ των πέντε.

Οι πέντε κοινοπραξίες είναι οι εξής: «Δρομέας» (συμμετέχουν ΓΕΚ, ΔΙΕΚΑΤ, ΤΕΡΝΑ, France Cheval, PMC, CPM, Prime Bank Πειραιώς), «Πήγασος» (ΑΤΤΙΚΑΤ, ΑΘΗΝΑ, ΕΤΑΝΕ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και ξένες εταιρίες), « Ομιλος επιχειρήσεων» (ΓΕΚΑΤ, ΓΝΩΜΩΝ, IMPREGILO, TRACWISE και SUMITOMO BANK), «Κένταυρος» (ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ, ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΒΑΞ, TEB, J&P ATE), «Ελληνικές Ιπποδρομίες» (ΑΛΤΕ, «Μυτιληναίος», «Τρίτων», Bank of Tokyo Mitsubishi LtD, International Reis, Builk και Moultiplex).

  • Πιστώσεις ύψους 3,5 δισ. δρχ. εγκρίθηκαν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την εκπόνηση μελετών σχεδιασμού και ανάπτυξης για την κατασκευή των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ελληνικό (σοφτ μπολ, μπέιζμπολ, χόκεϊ, μπάντμινγκτον και τοξοβολία) και το Φαληρικό Ορμο (μπιτς βόλεϊ και έργα ανάπλασης). Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, οι περιληπτικές διακηρύξεις έχουν σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου τα μελετητικά γραφεία να υποβάλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ