Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΣ
Η Ιος δεν έχει μόνο τουρισμό...

Τη γνωρίζουμε ως τουριστικό νησί - πόλο έλξης κυρίως της νεολαίας, όμως τα προβλήματα των μόνιμων κατοίκων της είναι πολλά και μάλλον αθέατα. Αυτή την πλευρά της Ιου, της καθημερινής δηλαδή ζωής και των προβλημάτων της, γνώρισε, κατά την πρόσφατη περιοδεία του στο νησί, επικεφαλής κλιμακίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Θεωνάς.

Κατά την περιοδεία του στην Ιο ο ευρωβουλευτής του Κόμματος συναντήθηκε με το δήμαρχο, Γ. Πουσαίο και φορείς του νησιού. Οπως διαπιστώθηκε από τη συζήτηση με τον δήμαρχο, τα προβλήματα είναι πολλά. Καταρχήν υπάρχει έλλειψη νερού, ενώ άμεση είναι η ανάγκη για βιολογικό καθαρισμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας όμβριων υδάτων. Πρόβλημα υπάρχει με το οδικό δίκτυο (σχεδόν ανύπαρκτο) και με την αραιή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στο νησί, το οποίο ζητούν οι κάτοικοι και ο δήμαρχος να συνδέεται με Σίκινο, Φολέγανδρο, Ανάφη και Νάξο.

Ακολούθως ο Γ. Θεωνάς συναντήθηκε με τη διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας, το οποίο, παρότι άρτια εξοπλισμένο, πάσχει από μόνιμο προσωπικό. Οπως ενημέρωσαν τα μέλη της Διοίκησης τον ευρωβουλευτή, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους στα αρμόδια υπουργεία για προσωπικό, δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Προβλήματα υπάρχουν και στη λειτουργία του τυροκομείου, το οποίο - όπως σημείωσαν τα μέλη του προεδρείου του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού - πρέπει να επεκταθεί ώστε να συγκεντρώνεται περισσότερο γάλα για να καλύπτουν έτσι οι κτηνοτρόφοι τα έξοδά τους. Τέλος, στα βοσκοτόπια δεν υπάρχει περίφραξη, κάτι που θα προστάτευε τα ζώα, ενώ όσοι κτηνοτρόφοι το έχουν επιχειρήσει έχουν να αντιμετωπίσουν τον Δήμο, την Πολεοδομία και το ΙΚΑ.

Κατά την περιοδεία του στο νησί, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ήρθε αντιμέτωπος και με τα προβλήματα των μελισσοκόμων και των εμπόρων, καθώς οι μεν πρώτοι δεν επιδοτούνται για τις τροφές, ενώ οι έμποροι μαστίζονται από την αναδουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ