Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συνεχίζει να αδιαφορεί η κυβέρνηση

Απλήρωτοι, κατά ένα μέρος, εξακολουθούν να είναι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νίκαιας με ευθύνη της κυβέρνησης καθώς ούτε χτες το υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλε το ποσό που από το τέλος του έτους οφείλει, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του υφυπουργού προς τη δημοτική αρχή. Το ποσό αυτό ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ και προορίζεται για τα λειτουργικά έξοδα του δήμου.

Συγκεκριμένα, το Νοέμβρη δεν αποδόθηκε το 60% της ΣΑΤΑ (δηλαδή από 670.000 ευρώ, δόθηκαν μόνο 246.000 ευρώ και υπολείπονται πάνω από 420.000 ευρώ). Από το Δεκέμβρη έως σήμερα δεν αποδόθηκαν η 3η δόση από τα αδιάθετα του ΘΗΣΕΑ (685.000 ευρώ) και τα τέλη Τύπου και Διαφήμισης (περίπου 450.000 ευρώ) και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί το 1ο δωδεκατημόριο των ΚΑΠ του μηνός Ιανουαρίου.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος έχει ενημερώσει και εγγράφως τον υπουργό Εσωτερικών για την ασφυκτική κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος και την επείγουσα ανάγκη να αποδοθούν άμεσα τα οφειλόμενα. Παράλληλα η δημοτική αρχή, η οποία κάνει αγώνα προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή της, αφού επισημαίνει τις ευθύνες του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνει πως «απέναντι στην κυβερνητική πολιτική πρέπει να στραφούν οι διεκδικήσεις Δήμου και εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ