Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αντιστασιακοί πλάι στο λαό

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή η συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Από τη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ την περασμένη Κυριακή
Από τη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ την περασμένη Κυριακή
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 17.1.09, η χρονιάτικη εκδήλωση συνεστίαση και κοπή της πίτας για το νέο χρόνο, της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ). Η αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε ασφυκτικά από τους αντιστασιακούς, απογόνους και φίλους της Αντίστασης που προσήλθαν μαζικά δίνοντας την υπόσχεση πως ο αγώνας για τα ιδανικά και τα οράματα της Αντίστασης συνεχίζεται στις σημερινές συνθήκες μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό, το λαϊκό κίνημα, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης, αναφέρθηκε στην πλούσια δράση της Οργάνωσης το χρόνο που πέρασε για την ανάδειξη των ιδανικών και των οραμάτων της ΕΑΜικής Αντίστασης και για να τιμηθούν οι αγωνιστές της και για την προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη δράση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ενάντια στην επιχείρηση πλαστογράφησης - αναθεώρησης της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και στην αντικομμουνιστική - αντισοσιαλιστική υστερία που καλλιεργείται φτάνοντας στο σημείο να εξισώνουν τον κομμουνισμό - σοσιαλισμό με τον εγκληματικό ναζισμό - φασισμό, να ποινικοποιούν την κομμουνιστική σοσιαλιστική ιδεολογία και να απαγορεύουν και διώκουν κομμουνιστικά κόμματα και κομμουνιστικές νεολαίες, ενώ συκοφαντούν την Αντίσταση των λαών των κατεχόμενων χωρών στην οποία πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και πατριώτες αντιφασίστες αγωνιστές, που διώκονται από αντιδραστικές κυβερνήσεις χωρών μελών της ΕΕ, σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Το αντιστασιακό κίνημα, σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, συμμετέχει σταθερά στους λαϊκούς αγώνες στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, ενώ αναφερόμενος στους αγρότες που βρίσκονται, μια ακόμα φορά στα αγροτικά μπλόκα διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωσή τους ενάντια στην ΚΑΠ και, γενικότερα την πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τόνισε πως οι Αντιστασιακοί είμαστε πλάι τους στα μπλόκα του αγώνα. Κάλεσε τους αγωνιστές να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και στις 10 Φλεβάρη μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Το «παρών» στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, έδωσαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Ν. Τριανταφύλλου, οι Παναγιώτης Μακρής, Κ. Μαραγκουδάκης, Γ. Μωραΐτης και πολλοί ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ